32.6 C
Kuala Lumpur
Friday, June 14, 2024
UtamaBerita UtamaBerani bunuh seekor ular, kali ini Oyen muncul sebagai wira penyelamat

Berani bunuh seekor ular, kali ini Oyen muncul sebagai wira penyelamat

Biasanya kita hanya mendengar tentang kisah-kisah betapa nakalnya kucing berwarna oren.

Rasanya hampir setiap hari ada sahaja cerita mereka di media sosial. Gelagat mereka yang lucu dan nakal sering mendapat perhatian ramai orang.

Kali ini Oyen sekali lagi muncul di media sosial tetapi dengan cerita yang lebih baik. Apa yang berlaku ialah kucing ini telah muncul menjadi ‘hero’ yang telah menyelamatkan orang lain!

Facebook

Kucing ini dikatakan telah membunuh seekor ular seperti yang diceritakan oleh seorang netizen. Menurut netizen tersebut ular tersebut berada betul-betul berhampiran dengan tingkap biliknya. Namun, mujur tiada apa yang berlaku kerana seekor kucing jalanan oren yang sering datang ke situ telah membunuh ular tersebut terlebih dahulu.

Facebook

Menurut netizen itu lagi, kucing oren tersebut sering datang ke tempatnya dan dia juga selalu memberi makan kepada kucing tersebut. Kucing itu juga sering tidur di laman setiap hari.

Siapa sangka begini cara si Oyen membalas jasa orang yang sering menjaganya…

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI