33.3 C
Kuala Lumpur
Monday, May 27, 2024
UtamaBerita UtamaSewa apartment untuk sambut Aidilfitri, 30 individu dikompaun RM45,000

Sewa apartment untuk sambut Aidilfitri, 30 individu dikompaun RM45,000

Kompaun sejumlah RM45,000 telah dikenakan kepada seramai 30 individu selepas mereka gagal mematuhi prosedur operasi standard (SOP) Aidilfitri.

Ia berikutan kesemua mereka dilaporkan telah berkumpul semasa perayaan tersebut di 3 buah unit apartment yang disewa di Johor.

Ketua Polis Daerah Johor Bahru Selatan, Asisten Komisioner Mohd Padzli Mohd Zain berkata, dua serbuan dilakukan di pangsapuri di Jalan Tanjung Puteri dan satu di Persiaran Jaya Putra, Taman Jaya Putra.

Katanya, semua individu itu telah menyewa kediaman itu selama beberapa hari bagi menyambut hari raya.

“Hasil serbuan itu, polis berjaya menahan seramai 30 orang yang terdiri daripada 19 lelaki dan 11 wanita berusia antara 16 dan 29 tahun”, tambahnya lagi.

Menurutnya, semua individu yang terlibat didapati berkumpul di ruang tamu tanpa memakai pelitup muka serta tidak menjaga jarak fizikal semasa serbuan dilakukan.

Kesemua mereka dikompaun mengikut Perkara 16 Peraturan Pencegahan dan Pengawalan Penyakit Berjangkit (Langkah-langkah di Kawasan Jangkitan Jangkitan) (Kawalan Pergerakan) (No. 2) 2021.

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI