33.3 C
Kuala Lumpur
Thursday, March 30, 2023

INSPIRASI ANDA SETIAP HARI

UtamaBerita UtamaNeelofa sekali lagi disiasat PDRM atas dakwaan langgar SOP Aidilfitri

Neelofa sekali lagi disiasat PDRM atas dakwaan langgar SOP Aidilfitri

Nampaknya selebriti dan usahawan terkenal, Neelofa sekali lagi mengundang kontroversi apabila terus melanggar prosedur operasi standard (SOP) Perintah Kawalan Pergerakan (PKP).

Ini berikutan beliau didakwa melanggar SOP Aidilfitri dengan menyambut hari raya pada 13 Mei lalu bersama lebih 10 orang ahli keluarganya di sebuah kediaman.

Satu perkongsian video telah tular di media sosial, memaparkan ahli keluarganya bersalaman dan bermaafan.

@TheZollonist/Twitter

Video tersebut difahamkan telah dikongsi oleh kakak Neelofa, Noor Nabila menerusi laman Instagram peribadinya namun ia kemudian telah dipadam.

Sebelum ini, kerajaan menerusi Menteri Kanan (Keselamatan), Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob melarang sebarang aktiviti kunjung-mengunjung semasa Hari Raya Aidilfitri sepanjang PKP.

Video dengan kapsyen ‘1 Syawal yang penuh mulia’ tersebut turut memperlihatkan Neelofa dan suaminya, Hariz Ismail dan juga Noor Nabila bersama suami, Engku Emran Engku Zainal Abidin.

The Star

Menurut Ketua Polis Daerah Ampang Jaya, ACP Mohamad Farouk Eshak, sambutan itu didakwa berlaku di rumah Neelofa yang terletak di Hulu Kelang.

Katanya lagi, kes akan disiasat di bawah Peraturan 17, Peraturan Pencegahan dan Pengawalan Penyakit Berjangkit.

Sebelum ini, Neelofa pernah mencetuskan amarah orang awam apabila bertindak melanggar SOP ketika berkahwin, kemudian merentas negeri ke Pulau Langkawi, Kedah.

Beliau bersama suaminya turut bertindak merentas negeri ke Nilai, Negeri Sembilan untuk membeli karpet pada bulan puasa lalu.

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...

TREN TERKINI