27.4 C
Kuala Lumpur
Monday, May 27, 2024
UtamaBerita UtamaTerjumpa anak kucing ketika masih bersekolah, kini selepas 10 tahun kucing itu...

Terjumpa anak kucing ketika masih bersekolah, kini selepas 10 tahun kucing itu menjadi teman baik buat anak-anaknya pula

Banyak cerita unik dan manis sering dikongsikan oleh orang ramai tentang bagaimana mereka berjumpa dengan haiwan kesayangan mereka buat kali pertamanya.

Kali ini, seorang wanita turut berkongsi cerita tentang dia dan kucing kesayangannya, Bailey yang ditemui secara kebetulan.

16 tahun yang lalu, seorang remaja perempuan, Irene Merryn dari Illinois yang masih bersekolah telah terjumpa seekor anak kucing berwarna oren di sekolahnya.

88lovelypet

Anak kucing itu kelihatan sangat memerlukan tuan yang boleh menjaganya. Apa yang paling comel, anak kucing itu sangat senang dengan Irene. Dia bahkan terus melompat ke dalam pelukan Irene dan seolah-olah tidak mahu melepaskannya.

Oleh kerana Irene tinggal di asrama jadi dia terpaksa membawa anak kucing itu ke asrama secara diam-diam. Si comel itu kemudian diberi nama Bailey.

Namun begitu, seminggu selepas itu, perbuatan Irene diketahui orang di asrama jadi dia terpaksa mengeluarkan Bailey dari situ dalam masa 48 jam.

Irene sangat sedih sehingga dia meminta pertolongan ayahnya. Walau bagaimanapun, ibu bapa ketika itu sedang membesarkan seekor anjing dan dua ekor kucing dan tidak merancang untuk mengasuh Bailey. Oleh itu, Bailey hanya diambil oleh seorang wanita tua.

88lovelypet

Setelah kembali ke asrama, Irene terus menangis. Ayahnya kemudian memujuknya dengan mengatakan bahawa suatu hari nanti Irene akan memiliki seekor kucing seperti Bailey.

Irene berkata, “Tidak, Ayah. Bailey unik. Ayah tidak akan pernah menemui kucing comel seperti itu.”

Walaupun ibu bapanya tidak setuju, Irene tidak berputus asa. Dia mengambil masa sebulan untuk meyakinkan ibu bapanya. Walaupun bapanya enggan setuju tetapi ibunya akhirnya bersetuju. Irene akhirnya dibenarkan untuk membawa Bailey pulang.

88lovelypet

Sepuluh tahun kemudian, Irene kini mempunyai keluarga sendiri dan memiliki bayi pertamanya, Abby.

88lovelypet
88lovelypet

Bailey yang lembut selalu bersama Abby, menjaganya, memeluknya, dan “memandikan” Abby dengan penuh kasih. Bailey seolah-olah ‘malaikat’ penjaga buat tuan kecil yang akan melindunginya sepanjang masa.

88lovelypet

Setiap kali Abby tidur siang, kucing itu akan memeluknya dan ketika Abby tidur kucing itu setia menemaninya tidur.

Ketika Abby berusia dua tahun, keluarga Irene menyambut kehadiran bayi kedua yang cantik yang diberi nama Hannah.

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI