27.7 C
Kuala Lumpur
Sunday, June 16, 2024
UtamaBerita UtamaJatuh tergolek selepas hidu kaki manusia, telatah selamba gajah laut ini pasti...

Jatuh tergolek selepas hidu kaki manusia, telatah selamba gajah laut ini pasti akan buat anda tergelak besar

Berapa ramai antara anda yang pernah melihat sendiri gajah laut? Bagi yang tidak tahu, gajah laut atau anjing laut gajah sebenarnya adalah spesies anjing laut yang mempunyai saiz yang besar.

Bagi mereka yang pernah melihat spesies ini pasti anda akan bersetuju jika dikatakan haiwan ini juga antara haiwan yang lucu dan memiliki telatah tersendiri.

Buktinya, lihatlah dalam video di bawah ini bagaimana rasa ingin tahu seekor gajah laut membuatkan ramai yang tertawa dengan telatah lucunya.

YouTube
YouTube

Apa yang berlaku ialah pinnipedia tersebut telah mencium kasut seorang pengunjung di tepi sebuah laut. Mungkin rasa ingin tahu tentang bau kaki manusia membuatkan dia dengan yakin terus menghidu kaki pengunjung tersebut.

YouTube

Setelah beberapa ketika dia berhenti menghidu dan mengambil nafas yang panjang sebelum dia tergolek jatuh dari bukit kecil tersebut.

YouTube

Tidak pasti sama ada bau kaki itu tidak menyenangkan atau dia memang sengaja ‘berlakon’ seolah-olah kaki pengunjung itu memang berbau tetapi apa yang pasti kelakukannya memang selamba dan lucu!

Lucu betul gelagat si gajah laut ini:

YouTube

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI