27.4 C
Kuala Lumpur
Monday, May 27, 2024
UtamaBerita UtamaDetik cemas seorang kanak-kanak lelaki terjatuh di landasan dan sempat diselamatkan hanya...

Detik cemas seorang kanak-kanak lelaki terjatuh di landasan dan sempat diselamatkan hanya beberapa saat sebelum kereta api tiba

Kemalangan boleh berlaku di mana-mana dan pada bila-bila masa pun.

Walaupun kadang-kadang kita sudah berhati-hati dengan segala kemungkinan tetapi kemalangan tetap berlaku di luar kawalan kita.

Baru-baru ini tular sebuah kisah yang memberi inspirasi ramai apabila seorang lelaki sanggup membahayakan diri untuk membantu seorang kanak-kanak lelaki.

Apa yang berlaku ialah kanak-kanak tersebut telah terjatuh ke landasan kereta api. Dimana pada ketika itu dia bersama dengan ibunya yang buta. Tidak tahu bagaimana kanak-kanak tersebut boleh terjatuh di landasan dan menyebabkan ibunya sangat cemas untuk mencari menyelamatkan anaknya.

Facebook

Namun, mujur ada seorang lelaki yang dengan pantas berlari ke arah tempat kejadian dan terus menyelamatkan kanak-kanak tersebut. Dia terus mengangkat tubuh kanak-kanak tersebut untuk naik semula ke platform sebelum dia menyelamatkan dirinya pula.

Hanya selepas beberapa saat kereta api dengan laju muncul ke arah mereka. Detik tersebut sememangnya sangat mendebarkan bagi sesiapa sahaja yang melihat kejadian tersebut.

Andai sahaja lelaki tersebut tiada di situ, tidak tahu apa yang bakal berlaku. Nyawa kanak-kanak tersebut mungkin akan melayang dan ibunya mungkin mengalami nasib yang sama memandangkan dia tidak boleh melihat.

Facebook

Lelaki berani itu kemudian menerima penghargaan daripada orang ramai termasuk daripada syarikat kereta api tersebut. Keberaniannya dan sikap tidak mementingkan dirinya sangat wajar untuk dicontohi oleh semua orang. Dia memang benar-benar seorang wira!

Melihat pada rakaman litar tertutup ini, keberanian pemuda ini sangat luar biasa:

Facebook

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI