26.4 C
Kuala Lumpur
Thursday, July 18, 2024
UtamaGaya HidupLelaki ini beli ‘apple’ dalam talian, tidak sangka terima ‘Apple iPhone SE’...

Lelaki ini beli ‘apple’ dalam talian, tidak sangka terima ‘Apple iPhone SE’ baru bersama pesanan barang runcitnya

Biasanya ada antara kita yang menjadi fobia membeli barangan dalam talian sehingga ada yang sanggup menahan diri daripada tidak mahu membeli lagi kerana takut tertipu.

Tetapi bayangkan apabila anda membeli epal secara dalam talian bersama pesanan barangan runcit biasa, dengan tidak semena-mena pula epal itu digantikan dengan Apple iPhone SE tulen yang baru dan ia bukan tipu.

Senario umpama terkena ‘scam’ pemberian iPhone yang mahal dan agak mustahil ini telah mengejutkan seorang lelaki berusia 50 tahun dari Twickenham, United Kingdom.

Twitter

Nick James menerima kejutan yang tidak dijangka itu ketika dia menggunakan perkhidmatan membeli-belah dalam talian untuk rangkaian pasar raya global, Tesco. 

Nick James memasukkan epal dalam pilihan pembelian barangan bahan makanannya yang mana berakhir dengan mendapat iPhone terbaru keluaran Apple. 

Bagaimana lelaki ini boleh menjadi begitu bertuah?

Twitter

Pada 11 April, Nick James berkongsi kegembiraannya di akaun Twitter miliknya dengan menulis, “Terima kasih banyak kepada @Tesco & @tescomobile. Pada hari Rabu, kami pergi mengambil pesanan yang dibeli dan menerima sedikit kejutan di sana – ada Apple iPhone SE. Nampaknya, kami memesan epal dan mendapat Apple iPhone secara rawak! Menjadikan minggu bertuah buat anak saya!”

Namun, ini bukan pertama kali Tesco memberikan barangan rawak yang mahal kepada pelanggan mereka. Pengguna dan pelanggan lain, Kirsty Marie juga menerima sepasang Airpod dalam pesanannya sebagai ‘supersub’ oleh Tesco.

Twitter

Tesco meninggalkan nota dengan kejutan itu sambil menyatakan apabila pelanggan meletakkan klik dan mengambil pesanan di pasaraya, pelanggan berpeluang memenangi telefon pintar atau aksesori digital lain.

Dan hadiah tersebut merangkumi iPhone SE sebagai pengganti epal, Samsung Galaxy Tab A7 sebagai ganti tablet dobi, dan bahkan telefon Nokia sebagai pengganti gnocchi.

Twitter

Namun, sekiranya anda tertanya-tanya sama ada buah-buah epal itu benar telah digantikan dengan Apple iPhone SE dan dipotong daripada senarai runcit, Nick James turut menerima epal yang dipesannya dengan tiada masalah dan tiada rasa bimbang.

Bertuahnya dia dan harap semoga kita pun boleh meraih tuah sepertinya, jika Tesco di Malaysia wujud lagi.

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI