33.3 C
Kuala Lumpur
Monday, May 27, 2024
UtamaGlobalPelawat zoo rasa pelik, terperanjat lihat Golden Retriever comel dalam sangkar singa

Pelawat zoo rasa pelik, terperanjat lihat Golden Retriever comel dalam sangkar singa

Melawat zoo adalah satu aktiviti yang menyenoronokkan, terutamanya buat kanak-kanak yang sedang belajar mengenali spesies-spesies haiwan.

Tetapi tidak sangka pula sebuah zoo di China ini tular kerana haiwan di dalam sangkar tidak sama seperti deskripsi yang tertera.

Zoo yang terletak di Xichang, China itu tular selepas seorang pelawat mengesan sesuatu pada ‘penghuni’ sangkar singa Afrika.

Namun apa yang pelawat bernama Tang itu lihat bukanlah seekor singa, sebaliknya seekor anjing baka Golden Retriver!

Terpaksa menyamar jadi singa Afrika ya?

Walau bagaimanapun, setelah video yang dikongsi oleh Tang itu tular, pihak zoo menjelaskan bahawa ia adalah satu kesilapan.

Menurut laporan, seorang pekerja zoo ada memberitahu Tang bahawa singa tersebut telah dipindahkan ke lokasi lain. Papan tandanya pula tidak diturunkan.

Rupa-rupanya, anjing yang diletakkan di dalam sangkar itu sebenarnya adalah anjing belaan pemilik zoo tersebut.

Tambah Tang, dia langsung tidak dapat melihat singa di zoo terbabit. Pihak zoo juga sudah meminta maaf dan mengatakan bahawa kini sudah ada singa di zoo berkenaan.


MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI