28.8 C
Kuala Lumpur
Saturday, June 22, 2024
UtamaNasionalMajlis pernikahan Neelofa : PDRM buka kertas siasatan atas dakwaan tidak patuhi...

Majlis pernikahan Neelofa : PDRM buka kertas siasatan atas dakwaan tidak patuhi SOP

Umum mengetahui pada 27 Mac lalu, selebriti terkenal berusia 32 tahun, Neelofa telah selamat diijabkabulkan dengan pilihannya, Haris Ismail di sebuah hotel terkemuka.

Namun majlis itu mula menjadi bualan apabila jemputan majlis agak ramai dan mereka kelihatan tidak menjaga jarak fizikal dan duduk dalam jarak yang dekat.

Perkara itu menimbul rasa tidak puas hati netizen sehingga ia akhirnya mendapat perhatian pihak berkuasa untuk disiasat dengan lanjut.

Ini kerana, mengikut SOP yang ditetapkan, aktiviti sosial termasuklah majlis perkahwinan dibenarkan namun bilangan tetamu terhad kepada 20 orang di kawasan PKPB dan 30 orang di kawasan PKPP.

Info Roadblock JPJ/POLIS / Facebook

Menurut Ketua Polis Daerah Dang Wangi, Asisten Komisioner Mohamad Zainal Abdullah kertas siasatan sudah dibuka mengikut Seksyen 21A Akta Pencegahan Dan Pengawalan Penyakit Berjangkit 1988 (Akta 342).

“Siasatan mendapati majlis yang berlangsung itu gagal mematuhi SOP ditetapkan dan tiada penjarakan fizikal”.

Sehubungan itu, pihak polis akan memanggil penganjur majlis berkenaan dan pemilik hotel dalam masa terdekat bagi membolehkan siasatan menyeluruh dilakukan.

Tambah beliau, pasangan pengantin dan juga ahli keluarga serta sanak saudara yang menghadiri majlis itu juga akan dipanggil.

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI