28.8 C
Kuala Lumpur
Saturday, June 22, 2024
UtamaBerita UtamaTaktik seludup dadah dengan cara yang tidak disangka-sangka, hati-hati semua!

Taktik seludup dadah dengan cara yang tidak disangka-sangka, hati-hati semua!

Hari ini terlalu banyak taktik yang sering digunakan oleh penjenayah untuk menyeludup dadah masuk ke sesuatu tempat. Terkadang kita sendiri tidak terfikir taktik tersebut digunakan semata-mata untuk mengaburi mata orang ramai terutama pihak berkuasa.

Salah satu lagi taktik menyeludup dadah terbongkar. Percaya atau tidak dengan menggunakan sebuah kad ucapan, dadah boleh diseludup! Apa yang paling tidak sangka kuantiti dadah yang diletakkan di dalam kad tersebut juga banyak. Memang tidak terfikir langsung!

Sekali lihat nampak seperti kad ucapan biasa, tiada yang tidak kena…

Kad bercorak tersebut mula dibuka satu-persatu…

Akhirnya sebuah plastik dadah ditemukan!

Video tersebut telah dimuat naik ke laman Facebook oleh seorang netizen, Nyi Nyi Han dengan kapsyen, ‘jangan menolong orang lain membawa barang semasa anda pergi ke luar negara, walaupun kad jemputan atau album gambar yang indah’.

Status tersebut telah menerima pelbagai reaksi pengguna Facebook dan telah dikongsi lebih daripada 12,000 kali.

Jadi, kepada anda semua di luar sana, hati-hati apabila menerima sesuatu daripada orang yang tidak dikenali kerana penjenayah hari ini memang banyak akal untuk menipu.

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI