26.5 C
Kuala Lumpur
Tuesday, March 28, 2023

INSPIRASI ANDA SETIAP HARI

UtamaBerita UtamaTaktik seludup dadah dengan cara yang tidak disangka-sangka, hati-hati semua!

Taktik seludup dadah dengan cara yang tidak disangka-sangka, hati-hati semua!

Hari ini terlalu banyak taktik yang sering digunakan oleh penjenayah untuk menyeludup dadah masuk ke sesuatu tempat. Terkadang kita sendiri tidak terfikir taktik tersebut digunakan semata-mata untuk mengaburi mata orang ramai terutama pihak berkuasa.

Salah satu lagi taktik menyeludup dadah terbongkar. Percaya atau tidak dengan menggunakan sebuah kad ucapan, dadah boleh diseludup! Apa yang paling tidak sangka kuantiti dadah yang diletakkan di dalam kad tersebut juga banyak. Memang tidak terfikir langsung!

Sekali lihat nampak seperti kad ucapan biasa, tiada yang tidak kena…

Kad bercorak tersebut mula dibuka satu-persatu…

Akhirnya sebuah plastik dadah ditemukan!

Video tersebut telah dimuat naik ke laman Facebook oleh seorang netizen, Nyi Nyi Han dengan kapsyen, ‘jangan menolong orang lain membawa barang semasa anda pergi ke luar negara, walaupun kad jemputan atau album gambar yang indah’.

Status tersebut telah menerima pelbagai reaksi pengguna Facebook dan telah dikongsi lebih daripada 12,000 kali.

Jadi, kepada anda semua di luar sana, hati-hati apabila menerima sesuatu daripada orang yang tidak dikenali kerana penjenayah hari ini memang banyak akal untuk menipu.

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...

TREN TERKINI