26.6 C
Kuala Lumpur
Wednesday, April 24, 2024
UtamaBerita UtamaMenginspirasikan Jabal Rahmah sebagai tema, pelamin perkahwinan Neelofa turut dihiasi dengan empat...

Menginspirasikan Jabal Rahmah sebagai tema, pelamin perkahwinan Neelofa turut dihiasi dengan empat tan bunga segar

Rasanya satu Malaysia teruja dengan perkahwinan yang ditunggu-tunggu tahun ini. Perkahwinan siapa lagi kalau bukan perkahwinan artis popular tanah air, Neelofa yang juga merupakan usahawan berjaya.

Pagi semalam detik yang ditunggu akhirnya tiba apabila Neelofa selamat diijab kabul dengan pasangannya, PU Riz. Majlis serba indah dan penuh gemilang itu telah berlangsung di Hotel Grand Hyatt, Kuala Lumpur.

neelofa/Instagram

Antara perkara yang paling menarik sepanjang majlis pastinya apabila melihat sahaja keindahan luar biasa pelamin mereka. Bagi yang tidak tahu, pelamin tersebut diinspirasikan daripada Jabal Rahmah, yang merupakan tempat pertemuan semula antara Adam dan Hawa setelah terpisah ratusan lamanya.

neelofa/Instagram

Selain mengambil Jabal Rahmah sebagai inspirasi, pelamin perkahwinan mereka juga dikatakan menggunakan empat tan bunga segar!

neelofa/Instagram

Terdapat tujuh jenis bunga berwarna putih yang menjadi pilihan dan antaranya ialah mawar, orkid dan ‘baby breath’.

Dengan menggunakan khidmat pakar perunding perkahwinan, Reka Teemor, pelamin tersebut dikatakan mengambil masa sekitar satu bulan untuk disiapkan.

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI