34.8 C
Kuala Lumpur
Thursday, June 13, 2024
UtamaInspirasi5 aktres Korea masuki usia 40 tahun yang kekal cantik semula jadi,...

5 aktres Korea masuki usia 40 tahun yang kekal cantik semula jadi, rahsia awet muda yang semua orang musykil mahu ambil tahu

Ketika drama Korea klasik popular terbitan MBC pada tahun 2006 ‘Goong’ atau ‘Princess Hours’ dilaporkan akan menjalani pembikinan semula, nama Song Ji-hyo yang memegang watak Min Hyo-rin dalam drama itu secara tidak sengaja telah ditimbulkan. Ketika itu, aktres Song Ji-hyo sudah berusia 25 tahun tetapi memegang watak remaja.

15 tahun kemudian, kecantikan semula jadinya masih mempesonakan dengan penampilan seperti tidak dimamah usia, wajah awet muda menimbulkan pelbagai topik. Malahan netizen turut membangkitkan nama aktres Son Ye-jin, Kim Tae-hee, Song Hye-kyo, dan Jun Ji-hyun yang juga memasuki usia 40 tahun pada tahun ini, tetapi masing-masing masih kekal cantik sama seperti ketika mereka masih muda, malahan semakin cantik.

Lihat gambar 5 aktres Korea Selatan ini yang bakal menjejak usia 40 tahun tetapi tetap kekal cantik semula jadi tanpa menjalani apa-apa pembedahan plastik di bawah:

#1. Song Ji-hyo

Instagram

Song Ji-hyo, yang aktif dalam bidang lakonan dan rancangan hiburan ‘Running Man’, akan berusia 40 tahun tahun ini. Ciri-ciri wajahnya benar-benar cantik bahkan disahkan tulen oleh pakar bedah plastik. Dengan melihat wajahnya dahulu, anda tidak akan pernah percaya bahawa Song Ji-hyo bakal berusia 40 tahun pada 15 Ogos tahun ini.

Beauty321

Baru-baru ini, dilaporkan K-drama klasik ‘Goong’ atau ‘Princess Hours’ tahun 2006 akan menjalani pembikinan semula. Drama yang dibintangi oleh Yoon Eun-hye dan Ju Ji-hoon, sementara Song Ji-hyo memegang watak cinta pertama Ju Ji-hoon, Min Hyo-rin. Ji-Hyo boleh dikatakan sangat cantik dalam drama itu, walaupun memegang watak antagonis.

Beauty321

Pada waktu itu, Song Ji-Hyo telah berusia 25 tahun. Tetapi kecantikan semula jadinya kini masih luar biasa, sungguh cantik!

Dengan berita pembikinan semula drama Korea ‘The Palace’, wajah Song Ji-hyo juga sepatutnya telah berubah, tetapi tidak nampak begitu ketara Ji-hyo dulu dan sekarang.

Beauty321

Pada masa itu, watak Min Hyo-rin mempunyai rambut panjang separa bahu, dan matanya yang berair mengangkat kepalanya lalu menoleh ke belakang dan tersenyum. Penampilan cantik itu juga mencetuskan perbincangan di kalangan netizen kerana walaupun 15 tahun telah berlalu, Song Ji-hyo macam mana boleh awet muda dan kekal cantik.

#2. Son Ye-jin

Instagram

Aktres Son Ye-jin juga bakal berusia 40 tahun pada awal tahun hadapan. Son Ye-jin yang dilahirkan pada 11 Januari 1982 nampak terlalu manis dan sepadan dengan aktor Hyun Bin dalam drama Korea ‘Crash Landing on You’ yang menjadi hit pada awal tahun lalu, dan mereka benar-benar menjadi pasangan di luar drama. Tidak perlu iri hati kerana kita tidak layak memperkatakan kehidupan peribadi pasangan selebriti ini.

Instagram

Lihat saja penampilan Son Ye-jin yang dahulu, walaupun dia bertegas mahu dipanggil kakak. Tetapi kecantikan semula jadinya yang kekal awet muda terus menjadi perbualan hangat netizen. 

Beauty321

Apa yang lebih digembar-gembur adalah wajah ayu kekal cantik tidak kira apa sahaja watak yang dipegang tidak jauh berbeza dengan gambar-gambar lama ketika dia debut sebagai aktres meningkat naik di Korea. Seiring perjalanan waktu, Son Ye-jin secara beransur-ansur terus kekal cantik dengan rupa paras yang hampir sama ketika remaja sehingga mendapat gelaran wanita Korea yang cantik semula jadi.

Beauty321

Pertama kali debut dalam drama sebagai watak utama, netizen mula memuji kecantikan Son Ye-jin dalam drama Hallyu ‘Summer Scent’, dengan wajah suci, tidak berbahaya dan segar, memegang watak Shim Hye-won. Dalam drama itu, senyumannya akan membuat dunia penonton seolah berterusan mencair. Merupakan wakil cinta pertama Korea Selatan selepas ‘Summer Scent’ yang menjadi sebahagian ‘Korean Wave’ di seluruh dunia.

Beauty321

Adegan tangisan dalam filem ‘The Classic’ juga sangat suci dan menyentuh hati. Air mata tahap pari-pari yang akan menyentap perasaan bahawa semua orang akan patah hati dan tanpa sedar berjujuran air mata ketika menontonnya.

#3. Song Hye-kyo

Instagram

Aktres Song Hye Kyo juga akan terus tampil dalam karya terbaru pada pertengahan tahun 2021 menerusi drama ‘Now, We are Breaking Up’. Kali terakhir Song Hye Kyo berlakon dalam drama ‘Encounter’ bersama aktor Park Bo-gum pada awal tahun 2019 sebelum mengumumkan penceraiannya dengan aktor Song Joong-ki pada bulan Julai tahun yang sama.

Aktres yang akan berusia 40 tahun pada 22 November tahun ini, dan tidak dinafikan Song Hye-kyo tetap kelihatan cantik dan penampilannya lebih baik selepas perceraian! Bukan sekadar wajah tanpa solekan yang semula jadi cantik, tetapi juga badannya lebih langsing sama seperti ketika masih muda remaja, malahan lebih cantik dan sihat.

Instagram

Setiap kali muncul dengan gambar terbaru, Song Hye-kyo semakin cantik dan membangkitkan topik hangat kalangan netizen.

Ketika pertama kali debut watak utama dalam drama memegang watak Eun-seo bersama aktor Song Seung-heon dan Won Bin dalam drama ‘Autumn in My Heart’, Song Hye-kyo sebelum itu telah banyak berlakon dalam sitkom dan drama bersiri sejak tahun 1995. Aktres yang mempunyai pengalaman luas dalam kerjayanya.

Beauty321

Watak Song Hye-kyo dalam filem ‘Autumn in My Heart’, yang sering menangis dengan cantik benar-benar menyedihkan dan sering membuat kalangan penonton berasa tertekan!

Beauty321

Paling klasik adalah penampilan gadis ceria dengan watak Han Ji-eun dalam drama ‘Full House’, kolaborasi dengan penyanyi idola dan aktor Rain pada tahun 2004, terus berubah watak daripada gadis menyedihkan kepada gadis cantik yang meriah dan menghiburkan.

Beauty321

Pada masa itu, banyak ekspresi wajah Hye-kyo dan gaya rambut keanak-anakan yang benar-benar sepadan, kelihatan sangat comel dan melucukan! Aktres yang versatil.

Beauty321

Song Hye-kyo yang baru berusia 23 tahun ketika itu, berjaya menghidupkan watak Ji-eun yang ceria, dengan banyak dialog dan aksi-aksi comelnya dalam drama itu masih terus diingati sehingga kini. Dan paling mengagumkan, wajahnya yang cantik, elegan dan mempesona masih tidak berubah walaupun usianya akan memasuki 40 tahun pada tahun ini.

#4. Kim Tae-hee

Instagram

Aktres Kim Tae-hee, terus digelar wajah tercantik semula jadi dari Korea Selatan sehingga kini, masih berlakon dari semasa ke semasa walaupun selepas berkahwin dengan Rain. Kisah cinta dongeng jadi kenyataan idaman ramai, yang benar-benar dicemburui ramai.

Wajah cantik dengan senyuman manis yang merupakan model sempurna diperakui oleh pakar bedah plastik dan menjadi model terkuat sebagai sumber inspirasi dalam pembedahan plastik. Dengan Kim Tae-hee tidak pernah menjalani sebarang pembedahan plastik.

Beauty321

Kim Tae-hee yang dilahirkan pada 29 Mac 1980 mula dikenali menerusi watak antagonis dalam drama ‘Stairway to Heaven’ dan kemudian memegang watak utama sebagai pelajar perubatan di Universiti Harvard pada tahun 2004 dalam drama ‘Love Story in Harvard’. Watak yang sebenarnya sangat mirip dengan dirinya ketika itu sebagai pelajar cemerlang yang bekelulusan Sarjana Muda Seni Rekaan Fesyen dari Universiti Kebangsaan Seoul.

Beauty321

Melihat kepada penampilannya walaupun setelah 17 tahun berlalu, dan Kim Tae-hee yang kini ibu kepada dua orang anak perempuan masih kekal cantik semula jadi dengan senyuman manis yang sama.

Beauty321

Dalam drama ‘Love Story in Harvard’ Kim Tae-hee memegang watak Lee Soo-in, pelajar perubatan yang menjalin hubungan cinta kampus dengan pelajar undang-undang Kim Hyun-woo lakonan Kim Rae-won. Amat kagum dengan kecantikannya pada setiap kali aktres cantik ini mengukir senyuman, bagai tidak percaya usianya sudah memasuki 41 tahun.

#5. Jun Ji-hyun

Instagram

Jun Ji-hyun atau Gianna Jun bakal berusia 40 tahun pada 30 Oktober tahun ini, menerima populariti paling tinggi di seluruh Asia menerusi drama hit seluruh dunia, ‘My Love from the Star’ dan ‘Legend of the Blue Sea’. Tahun ini, Jun Ji-hyun tampil dalam karya terbaru ‘Cliffhanger’ dan ‘Kingdom: Ashin of the North’. Kembali dengan penampilannya yang sentiasa segar dan bergaya, serta kekal dengan wajah tercantik walaupun sudah bergelar ibu kepada dua orang anak lelaki berusia 5 dan 3 tahun.

Beauty321

Watak paling klasik Jun Ji-hyun adalah dalam filem ‘My Sassy Girl’, ketika usianya baru 20 tahun. Aktres ini benar-benar berjaya menghidupkan watak gadis yang ganas, selamba dan cantik. Gyeon-woo lakonan aktor Cha Tae-hyun bukan sahaja terpaksa mengikut segala perkara gila-gila yang ingin dilakukan oleh ‘Girl’ watak Ji-hyun, malah telah jatuh cinta dengannya tanpa sedar. Dan 20 tahun telah berlalu selepas tayangan filem blokbuster itu, namun wajah Jun Ji-hyun masih tetap sama, malahan semakin cantik.

Beauty321

Melihat drama atau filem kesemua lakonan aktres ini dulu dan kini yang macam tiada perubahan ketara pada wajah, malah mereka semakin cantik sama seperti ketika remaja dalam album sekolah. “Bagaimana seseorang boleh begitu cantik?” tanya kalangan netizen yang musykil.

Beauty321

Mungkin selebriti Korea ini memiliki rahsia kecantikan semula jadi sama ada mengambil produk kecantikan tidak diiklan yang kita tidak boleh tahu atau secara semula jadinya mereka sentiasa merawat wajah dan menjaga kesihatan tubuh badan dengan sangat baik pada setiap waktu.

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI