28.6 C
Kuala Lumpur
Tuesday, June 18, 2024
UtamaBerita UtamaKabinet gaya Disney ini pasti akan buatkan sesiapa yang menggunakannya berasa seolah-olah...

Kabinet gaya Disney ini pasti akan buatkan sesiapa yang menggunakannya berasa seolah-olah berada di dunia animasi

Bagi mereka yang sememangnya mempunyai bakat kreativiti pasti suka mereka dan mencipta sesuatu yang baru dan menarik.

Idea mereka kadangkala di luar kotak pemikiran kita kerana hasil daripada idea mereka biasanya sangat luar biasa.

Misalnya kabinet kayu yang dihasilkan oleh seorang tukang kayu ini. Lihat sahaja pada bentuknya ramai pasti setuju bahawa gaya ciptaannya adalah sesuatu yang cukup unik dan lain daripada yang lain. Mana tidaknya, ramai yang melihat kabinet ini seolah-olah ia adalah kabinet seperti di dalam animasi ‘Disney’!

itslooker
itslooker
itslooker

Kabinet unik ini telah dihasilkan oleh seorang pesara tukang kayu, Henk Verhoeff yang menetap di New Zealand. Dengan pengalaman yang dimiliki selama 53 tahun beliau telah menghasilkan pelbagai jenis perabot.

itslooker
itslooker
itslooker

Mungkin pada mulanya ramai yang tidak faham apa yang cuba dilakukan Verhoeff. Kerana kabinet yang dihasilkan nampak seperti rosak atau cacat. Bentuknya juga tidak sama seperti kabinet biasa. Namun, hakikatnya kesemua itu adalah idea unik yang berjaya dihasilkan.

itslooker
itslooker
itslooker

Verhoeff sebenarnya telah melakar dan merancang untuk menghasilkan kabinet-kabinet tersebut secara sangat teliti. Pada mulanya dia hanya menghasilkan kabinet tersebut secara suka-suka untuk mengisi masa lapangnya.

Namun dia memutuskan untuk terus menghasilkan kabinet selepas itu kerana anak perempuannya memberitahu bahawa ideanya adalah sesuatu yang sangat menakjubkan.

itslooker
itslooker
itslooker

Verhoeff juga mengakui bahawa dia tidak menyangka bahawa ramai orang suka dengan hasil tangannya itu. Menurut Verhoeff lagi dia memerlukan kira-kira 80-100 jam untuk menghasilkan sebuah kabinet.

itslooker
itslooker
itslooker

Ramai yang mula bertanya jika Verhoeff mahu menjualnya tetapi menurutnya dia tidak mempunyai rancangan untuk menjualnya.

Dia hanya mencipta almari tersebut hanya untuk kegunaan di rumah sahaja tetapi jika ada yang memang benar-benar mahukannya mungkin dia akan mula menjual atau melelong kabinet-kabinet tersebut secara atas talian.

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI