26.4 C
Kuala Lumpur
Thursday, July 18, 2024
UtamaBerita Utama"Jangan makan dulu," perubahan suara yang 'menakutkan' tetapi lucu oleh guru muda...

“Jangan makan dulu,” perubahan suara yang ‘menakutkan’ tetapi lucu oleh guru muda ini buat ramai terhibur

Bukan mudah untuk bergelar guru yang harus berhadapan dengan para pelajar yang terdiri daripada pelbagai ragam.

Jadi, kadang-kadang terkeluar juga suara garang, lucu atau menakutkan yang jarang sekali digunakan di dalam kelas. Namun, sekali-sekala menggunakan suara lain boleh membuatkan momen tersebut menjadi lucu.

Contohnya seperti yang dilakukan oleh seorang guru apabila dia mengeluarkan suara garangnya ketika mengagihkan makanan buat anak-anak muridnya ketika waktu rehat.

“Yang lain, duduk, jangan makan dulu,” jeritnya sambil membahagikan bubur dan nasi ayam kepada murid-muridnya.

Guru bernama Herdiana yang berusia 33 tahun itu kemudian menjadi tular di media sosial apabila video yang dirakam dimuat naik ke akaun Instagram dan TikTok dengan nota ringkas yang berbunyi: “Nasib baik tak ada api keluar”, bersama dengan emoji naga.

dian.jaunah/Instagram

Video tersebut telah ditonton lebih daripada 17 juta kali dan mendapat lebih daripada 1.4 juta ‘likes’.

Instagram
Instagram

Menurut Herdiana dia tidak menyangka klip itu akan menjadi ‘viral’ dan klip tersebut telah dirakam semasa rehat dan bukan semasa pelajaran.

Tambahnya lagi, untuk rehat, mereka mengikuti prosedur operasi standard (SOP) di mana pengusaha kantin akan menghantar makanan yang dipesan lebih awal dari pelajar ke kelas.

Namun begitu, tidak semua orang mendapat makanan yang dipesan lebih awal kerana sebilangan pelajar memilih untuk membawa makanan dari rumah. Jadi, sebagai guru kelas, dia lah menguruskan pengagihan makanan kepada murid-muridnya.

Tidak cukup dengan itu, video tersebut juga telah menarik perhatian pelakon Diana Danielle sehingga artis cantik itu turut merakam video parodi yang menggunakan suara Cikgu Herdiana.

dianadanielleb/Instagram

Video lucu tersebut juga telah menjadi tular dan telah ditonton lebih daripada setengah juta kali di laman Instagram milik artis tersebut.

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI