27.6 C
Kuala Lumpur
Saturday, June 22, 2024
UtamaGaya HidupTindakan rakam kereta terbalik ekoran kemalangan bawa padah, individu disaman polis

Tindakan rakam kereta terbalik ekoran kemalangan bawa padah, individu disaman polis

Penggunaan telefon bimbit adalah satu kemestian pada zaman kini dan ramai di antara kita yang tidak akan berenggang dengannya, tidak kira di mana-mana sahaja.

Mungkin ada yang terlupa bahawa penggunaan telefon bimbit semasa sedang memandu merupakan satu kesalahan.

Seperti apa yang ditunjukkan menerusi video di sini.

Dalam video terbabit, kita dapati bahawa terdapat individu yang sedang memandu bertindak telah merakam satu kejadian kemalangan.

“Terbalik geng”, katanya yang seperti mahu menerangkan keadaaan kereta yang terlibat kemalangan tersebut menerusi video yang dirakamkannya.

Beberapa saat kemudian, ketika keretanya bergerak melalui kawasan itu, anggota polis telah memberhentikannya.

“Saman dia, main handphone. Parking tepi”, arah anggota polis tersebut. Individu itu tidak mampu mengelak, hanya mengikuti sahaja..

Ingat ya, bermula 6 Julai tahun lalu, kesalahan menggunakan telefon bimbit semasa memandu dikategorikan sebagai saman yang tidak boleh dikompaun.

Kes perlu diselesaikan di mahkamah. Jika sabit kesalahan, hukuman denda hingga RM1,000 atau penjara tidak lebih 3 bulan.

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI