33.3 C
Kuala Lumpur
Thursday, March 30, 2023

INSPIRASI ANDA SETIAP HARI

UtamaNasionalVaksin COVID-19 : Sultan Selangor utamakan petugas barisan hadapan

Vaksin COVID-19 : Sultan Selangor utamakan petugas barisan hadapan

Sultan Selangor, Sultan Sharafuddin Idris Shah telah berkenan untuk menerima vaksin COVID-19 hanya setelah semua petugas barisan hadapan menerima suntikan tersebut.

Perkara itu diumumkan menerusi Facebook Selangor Royal Family, di mana Baginda menekankan agar keutamaan pemberian vaksin perlu ditumpukan kepada petugas barisan hadapan yang lebih berisiko dijangkiti.

Baginda sendiri juga akan terus mematuhi SOP yang ditetapkan oleh pihak berkuasa termasuklah memakai pelitup muka, menjaga jarak fizikal serta duduk di rumah jika tiada keperluan untuk keluar hingga kesemua petugas barisan hadapan menerima vaksin.

Dalam masa yang sama, Baginda turut menasihati semua, khusunya rakyat Selangor untuk mendapatkan suntikan vaksin COVID-10 seperti yang telah dijadualkan oleh Kementerian Kesihatan.

Rakyat turut diminta untuk tidak terpedaya dengan kumpulan tertentu yang mendakwa sebagai anti-vaksin.

“Usaha yang dilakukan kerajaan menerusi pemberian vaksin ini seiring dengan tuntutan agama dan amat wajar dilakukan demi kesihatan dan kesejahteraan rakyat secara keseluruhannya”.

Sungguhpun sudah menerima vaksin kelak, Baginda mahu kita semua untuk terus hidup dengan mengamalkan norma-norma baharu hinggalah pandemik ini dapat dikawal sepenuhnya.

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...

TREN TERKINI