27.6 C
Kuala Lumpur
Saturday, June 22, 2024
UtamaBerita UtamaPenunggang motosikal meninggal dunia setelah dilanggar lari teksi di Jalan Pahang

Penunggang motosikal meninggal dunia setelah dilanggar lari teksi di Jalan Pahang

Satu kejadian langgar lari berjaya dirakamkan oleh kamera, di mana ia kemudiannya dikongsikan oleh beberapa laman media sosial sehingga menjadi tular.

Kejadian berkenaan difahamkan berlaku di hadapan stesen minyak Caltex, Jalan Pahang, melibatkan penunggang motosikal dan sebuah teksi.

Menurut laporan, kejadian tersebut difahamkan berlaku pada 23 Disember tahun lalu, sekitar jam 10:30 pagi di lokasi disebutkan.

Menerusi video tersebut, teksi yang terlibat dilihat memecut laju daripada lorong kiri dan kemudiannya memasuki lorong tengah.

Dan pada ketika itulah, teksi berkenaan melanggar sebuah motosikal yang ditunggang pada tepi lorong tengah.

Impak pelanggaran terbabit menyebabkan motosikal gagal dikawal dan penunggangnya jatuh ditengah jalan di hadapan sebuah kenderaan lain.

Mujurlah kenderaan itu sempat berhenti daripada terus melanggarnya, sementara teksi yang melanggarnya pula hanya meneruskan perjalanan seperti biasa.

Walau bagaimanapun, penunggang motosikal terbabit dilaporkan meninggal dunia. Warisnya turut meminta bantuan orang ramai untuk mencari si pelaku yang melanggar penunggang tersebut.

Berikut pula nombor pendaftaran teksi yang melakukan langgar lari tersebut :

Jika sesiapa ada maklumat mengenai kejadian itu, laporkan ke balai polis terdekat. Atau boleh menghubungi ahli keluarga mangsa di talian 016-6721331.

Semoga si pelaku dapat ditahan dan dibawa ke muka pengadilan.

Lihat video penuh di sini.

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI