31.9 C
Kuala Lumpur
Sunday, May 19, 2024
UtamaBerita Utama15 orang penghantar makanan Foodpanda diperdaya untuk menghantar makanan berjumlah kira-kira RM500...

15 orang penghantar makanan Foodpanda diperdaya untuk menghantar makanan berjumlah kira-kira RM500 ke satu lokasi yang sama

Syarikat Bateriku.com baru-baru ini mendapat perhatian ramai selepas 15 orang penghantar makanan Foodpanda ‘diperdaya’ dalam masa yang sama dengan pesanan makanan yang meletakkan alamat syarikat berkenaan dalam tempahan pesanan.

MC Studio/Facebook

Menurut kiriman MC Studio di laman Facebook, kesemua 15 orang penghantar makanan dari Foodpanda itu diminta untuk menghantar pelbagai jenis makanan dan minuman yang bernilai kira-kira RM500 sedangkan tiada seorang pun pekerja di syarikat itu yang membuat pesanan pada waktu itu.

MC Studio/Facebook
MC Studio/Facebook

Disamping itu, semua pesanan yang ditempah itu juga diletakkan pilihan bayaran tunai semasa penerimaan sekaligus menyebabkan perkara ini menjadi masalah besar kepada kedua-dua buah syarikat yang terlibat.

Disebabkan hal itu, pihak Bateriku.com dan Foodpanda telah bekerjasama untuk menyelesaikan masalah ini dan masing-masing bersetuju untuk tidak mengenakan apa-apa caj kerana perkara ini dilakukan oleh pihak yang tidak bertanggungjawab.

MC Studio/Facebook
MC Studio/Facebook

Terdahulu, tular di internet apabila seorang pekerja kontrak di syarikat Bateriku.com telah digantung perkhidmatan disebabkan kiriman yang mendakwa seorang penghantar makanan telah mencuri secawan air minuman yang dibeli olehnya melalui aplikasi GrabFood.

Sehubungan kes itu, pihak Bateriku.com telah memohon maaf kepada orang ramai berikutan tingkah laku tidak sopan daripada pekerja tersebut sebelum siasatan dalaman dijalankan terhadap pekerja terbabit.

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI