27.2 C
Kuala Lumpur
Friday, June 18, 2021
Utama Inspirasi Sayang mahu buang, wanita ini kongsi hasil transformasi kerusi usang hingga tampak...

Sayang mahu buang, wanita ini kongsi hasil transformasi kerusi usang hingga tampak seperti baharu

Semasa Perintah Kawalan Pergerakan (PKP), terdapat banyak aktiviti yang kita boleh lakukan di rumah. Misalnya, mencantikkan rumah.

Itulah yang dilakukan oleh seorang wanita yang berkongsi hasil kerjanya di laman Facebook menerusi nama akaun Nur Azwani.

Menurut perkongsiannya, Azwani telah mengubahsuai sepenuhnya kerusi lama dan usang menjadi kerusi ‘baharu’!

“Ini hasil PKP minggu lepas. Suami cakap buang sahajalah. Saya cakap boleh guna lagi”, tulisnya di laman Tukang Apa Hari Ini.

Nur Azwani/Facebook

Oleh kerana sayang terhadap kerusi yang dirasa boleh ‘diselamatkan’ itu, maka Azwani mengambil keputusan untuk mengubahsuainya sendiri.

Ya, semua dilakukan sendiri oleh wanita hebat tersebut. Di bawah ini foto sebelum kerusi itu..

Nur Azwani/Facebook

Dan ini pula kerusi itu yang telah diberi nafas baru. Cantik bukan? Macam tidak percaya kerusi seusang itu masih boleh diselamatkan.

Nur Azwani/Facebook

Ramai pengguna lain memuji tindakan Azwani dan mengatakan bahawa kebiasaannya, para isteri akan buang sahaja barangan jika diarahkan suami.

Ia bertentangan dengan Azwani yang mencari jalan untuk memperbaiki dan mentransformasikan barangan yang sudah usang hingga kelihatan sebegini.

Nur Azwani/Facebook

Di mana ada kemahuan di situ ada jalan. PKP ternyata memberi masa untuk kita mencari idea untuk berinovasi dan melakukan sesuatu yang baru bukan?

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

TREN TERKINI