26.4 C
Kuala Lumpur
Thursday, July 18, 2024
UtamaBerita UtamaKehilangan tuan akibat kemalangan, kedua-dua anjing ini akhirnya gembira semula walaupun terpaksa...

Kehilangan tuan akibat kemalangan, kedua-dua anjing ini akhirnya gembira semula walaupun terpaksa berpisah seketika kerana kecederaan

Bukan mudah untuk berhadapan dengan kematian mereka yang tersayang lebih-lebih ahli keluarga sendiri. Kesedihan itulah yang dihadapi oleh dua ekor anjing ini, Tonka dan Little P apabila mereka kehilangan tuan mereka buat selamanya.

Namun kesakitan mereka pastinya lebih memeritkan apabila mereka berdua terlibat dalam kemalangan yang sama sehingga mengorbankan tuan mereka, Kris Busching.

The Dodo/Facebook

Semuanya berlaku apabila mereka bertiga dikatakan terjatuh dari tebing ketika mereka sedang mendaki. Mereka berdua dikatakan setia di sisi mayat tuannya sehinggalah ada yang menemukan mereka.

The Dodo/Facebook

Kedua-dua anjing itu kemudian dibawa ke hospital. Tonka mengalami patah pada kedua-dua kaki hadapannya menyebabkan dia tidak boleh berjalan. Keadaan tersebut membuatkan P seolah-olah risau. Dia sepertinya tahu ada perkara buruk yang menimpa abangnya.

The Dodo/Facebook

Memandangkan Tonka mengalami kecederaan dan tidak boleh bermain mereka berdua terpaksa dipisahkan buat sementara waktu. Tonka kemudian dibawa ke rumah keluarga angkat baru.

The Dodo/Facebook

Keadaan ini sangat sukar bagi Tonka dan P. Mereka bukan sahaja terpaksa terpisah seketika tetapi mereka perlu menyesuaikan diri selepas Kris meninggal dunia memandangkan mereka sudah hidup bersama selama bertahun-tahun lamanya.

The Dodo/Facebook

Tidak lama kemudian mereka ditemukan semula di rumah keluarga angkat yang sama dan sejak itu mereka tinggal bersama dengan pasangan Brandon dan Heilea. Hari itu adalah hari yang paling penting buat mereka sekeluarga kerana Tonka dan P akhirnya disatukan semula dan mendapatkan keluarga baru.

The Dodo/Facebook

Heilea kemudian menceritakan pengalamannya menjaga Tonka dan P. Menurutnya kedua-dua beradik itu sangat suka berpelukan menunjukkan mereka sangat gembira kerana dapat tinggal bersama semula.

The Dodo/Facebook

Walau bagaimanapun, kadangkala mereka kelihatan seperti merindukan Kris. Tonka akan mula menyalak dan kemudian disertai oleh adiknya.

The Dodo/Facebook
The Dodo/Facebook
The Dodo/Facebook

Hari-hari mereka yang seterusnya sangat mengembirakan. Setelah pelbagai pengalaman pahit yang dilalui Tonka dan Little P akhirnya menemukan kebahagiaan mereka semula.

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI