26.6 C
Kuala Lumpur
Wednesday, February 21, 2024
UtamaBerita UtamaKetua Pengarah Kesihatan: Lebih 4,000 orang petugas KKM telah dijangkiti Covid-19

Ketua Pengarah Kesihatan: Lebih 4,000 orang petugas KKM telah dijangkiti Covid-19

Ketua Pengarah Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM), Tan Sri Dr Noor Hisham Abdullah dalam satu kenyataannya memaklumkan bahawa sejumlah 4,756 orang petugas barisan hadapan dari KKM telah disahkan dijangkiti Covid-19 sehingga kini.

@KKMPutrajaya/Twitter

Dari jumlah besar berkenaan, seramai 3,101 orang adalah petugas lelaki dan selebihnya iaitu 1,655 orang adalah dari kalangan petugas perempuan.

Menurut Tan Sri Dr Noor Hisham lagi, kebanyakan daripada jangkitan tersebut adalah berpunca dari jangkitan dalam komuniti dan bukannya jangkitan dari tempat kerja.

@KKMPutrajaya/Twitter

Disamping bilangan yang mengejutkan itu, seramai 936 orang petugas barisan hadapan dari Polis Diraja Malaysia (PDRM) juga telah direkodkan dijangkiti Covid-19 sehingga kini.

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI