26.4 C
Kuala Lumpur
Thursday, July 18, 2024
UtamaNasionalJururawat meninggal dunia akibat COVID-19, bayi selamat dilahirkan menerusi pembedahan

Jururawat meninggal dunia akibat COVID-19, bayi selamat dilahirkan menerusi pembedahan

Seorang jururawat yang sedang mengandung dilaporkan meninggal dunia selepas mengalami komplikasi COVID-19 pada awal pagi 2 Februari lalu.

Manakala bayi yang merupakan anak kelimanya itu selamat dilahirkan menerusi pembedahan dan kini menerima rawatan di Unit Rawatan Intensif Neonatal (NICU).

Jururawat tersebut, Artini Dzolkarnaini sebelum ini bertugas di Jabatan Pemulihan, Pusat Pakar Perubatan Universiti Mara (UiTM) Sungai Buloh.

https://www.facebook.com/fomuitm/posts/238690907836808?cft[0]=AZWbKiivV8dkO5ia6Dd13ycwK16oeLTdF8cOXEwNIFJoUoMZNENwhUmd4CiZOPqcS0osXsEc8jyUuRY0KScKetr9-0jeio8uAAqMxHzjHypwRHEJuoCHYBSyl2Lv244YFEcm1A47DjJpv-vCC9YrEmv7&tn=%2CO*F

Menurut sumber daripada keluarga terdekat, Artini telah dijangkiti COVID-19 ketika semasa kandungannya berusia 30 minggu.

Beliau yang berusia 41 tahun berkenaan tidak menunjukkan sebarang gejala ketika didapati positif Januari lalu.

Namun menurut laporan, keadaannya bertambah buruk sejurus dimasukkan ke dalam wad hingga terpaksa diintubasi bagi mendapatkan bantuan pernafasan.

Laman Facebook Fakulti Perubatan Hospital Teknologi Mara (UiTM) mendedahkan Artini menghembuskan nafas terakhirnya di Hospital Teknologi Mara (UiTM) pada jam kira-kira 5.30 pagi.

“Seluruh warga Fakulti Perubatan UiTM ingin merakamkan ucapan salam takziah. Kami mendoakan semoga roh beliau ditempatkan dalam kalangan orang-orang yang beriman”, menurut kenyataan itu.

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI