28.8 C
Kuala Lumpur
Saturday, June 22, 2024
UtamaBerita UtamaUbah suai bilik air dengan hanya RM500, lelaki ini transformasikan bilik air...

Ubah suai bilik air dengan hanya RM500, lelaki ini transformasikan bilik air yang membosankan kepada bilik air yang kelihatan mewah!

Sejak pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) 1.0. yang dilaksanakan pada tahun 2020 lagi kita sudah banyak kali disajikan dengan perkongsian aktiviti pengisian masa lapang yang banyak memberi inspirasi kepada warganet yang menyaksikannya.

Nampaknya, dalam pelaksanaan PKP 2.0. ini juga kita bakal menyaksikan lagi beberapa aktiviti pengisian masa lapang yang dikongsikan di laman sosial. Dan, Khairul Redzwan adalah salah seorang daripadanya.

Khairul Redzwan/Facebook
Khairul Redzwan/Facebook

Baru-baru ini, Khairul ada memuat naik kiriman di laman Facebooknya yang berkongsi pengalamannya mengubah suai bilik air di rumahnya yang kelihatan agak lama dan membosankan kepada sebuah bilik air yang bercirikan mewah.

Khairul Redzwan/Facebook

Menurut Khairul, dia mendapat inspirasi dan belajar cara-cara untuk mengecat jubin melalui laman YouTube, perkongsian di laman kumpulan Facebook seperti Tukang Apa Hari Ini serta Kami Suka Deko Deko.

Dengan menggunakan peruntukan lebih kurang RM500, Khairul mengambil masa selama lebih kurang 26 hari (proses kerja hanya dilakukan pada hujung minggu sahaja) untuk menyiapkan projek ini sepenuhnya, dan hasilnya memang memuaskan hati!

Khairul Redzwan/Facebook

Berikut adalah senarai pecahan harga seperti yang disiarkan oleh laman SAYS:

  • 2.5 Nippon Tile Primer + Hardener: RM180
  • 5L Oval Green Nippon EA4 Finish Epoxy + Hardener: RM140
  • 1L White Nippon EA4 Finish Epoxy + Hardener: RM45
  • Peralatan mengecat (berus, thinner, pita pelekat, filler dan lain-lain): RM50
  • Pam tangki air: RM35
  • Peralatan untuk membaiki pintu kayu yang sudah reput (aluminium, cat minyak): RM50
  • Dekorasi dalaman (belian di Eco Shop dan Lazada): RM100
Khairul Redzwan/Facebook
Khairul Redzwan/Facebook
Khairul Redzwan/Facebook

Memang nampak lain sungguh bilik air yang sudah siap diubah suai ini!

Pilihan warna hijau gelap ini juga dalam masa yang sama memberi suntikan mewah dan eksklusif pada bilik air yang dahulunya kelihatan biasa sahaja. Pilihan bijak!

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI