29 C
Kuala Lumpur
Saturday, June 15, 2024
UtamaGaya HidupDua jiran bergelar Datuk, Datuk Seri berbalah di hadapan rumah disebabkan helikopter...

Dua jiran bergelar Datuk, Datuk Seri berbalah di hadapan rumah disebabkan helikopter ‘curi’ perhatian netizen

Bukan semua jiran boleh melihat jiran mereka yang lain memarkir helikopter di perkarangan rumah.

Apatah lagi ia diparkir bersebelahan beberapa kereta dan motosikal mewah, seolah-olah ia adalah satu perkara yang biasa, mungkin juga boleh membuat jiran lain berasa iri hati atau tidak puas hati.

Dalam satu insiden di sebuah taman perumahan mewah di Puchong, sebuah helikopter yang diparkir di perkarangan rumah mewah menjadi punca pertelingkahan dua jiran.

Paparan Skrin | Twitter

Perbalahan mereka tular menerusi klip video yang memaparkan helikopter itu yang nampaknya sedang diparkir di perkarangan sebuah rumah mewah.

Helikopter itu milik seorang jiran yang bergelar Datuk Seri dan jiran yang memulakan pergaduhan itu juga bergelar Datuk.

Punca perbalahan mereka tidak jelas, tetapi kedengaran butiran yang paling menarik perhatian dalam video itu adalah ia mengenai helikopter yang diparkir di rumah Datuk Seri berkenaan.

Kedengaran perbualan yang menjadi pertelingkahan dalam video itu, “Hello Datuk Seri, awak parkir kereta, motosikal dekat rumah, ini sekarang parkir helikopter.”

Paparan Skrin | Twitter

Sebelum mereka menjerit dan tarik-menarik, pemilik helikopter bergelar Datuk Seri itu menjawab, “ Kenapa? Saya tidak boleh parkir helikopter depan rumah saya sendiri kah Datuk?”

Perbalahan itu berterusan sebelum seorang pemuda berbaju hitam keluar dari rumah mewah itu dan meleraikan tarik-menarik kedua-dua Datuk itu.

Paparan Skrin | Twitter

Sementara itu, Ketua Polis Serdang Razali Abu Samah ketika dihubungi berkata, Datuk Seri berkenaan tidak melakukan kesalahan undang-undang dengan meletakkan helikopter miliknya di rumahnya sendiri.

“Semua baik sahaja. Mereka berdua sahabat dan apa yang berlaku hanyalah perselisihan faham. Tidak ada kesalahan kesalahan undang-undang,” katanya.

Menurutnya, tiada laporan polis yang dibuat berikutan insiden itu, manakala kedua Datuk dan Datuk Seri terbabit telah berdamai serta saling bermaafan ekoran ia hanyalah salah faham.

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI