34.8 C
Kuala Lumpur
Thursday, June 13, 2024
UtamaBerita UtamaWanita berbakat ini hasilkan kek berupa ayam goreng KFC dan rupanya memang...

Wanita berbakat ini hasilkan kek berupa ayam goreng KFC dan rupanya memang sangat realistik. Hampir tertipu dibuatnya!

Kek adalah salah satu hidangan pencuci mulut yang disukai ramai. Dan sejak dahulu lagi, kek seringkali dikaitkan dengan sambutan hari lahir bagi meraikan seseorang yang dikasihi.

FMT (Karmen)

Namun pada masa ini, rekaan penghasilan kek telah berubah dan sudah kerap kali dihasilkan dalam bentuk yang berbeza dari rupa kek yang biasa. Kek jenis ini secara dasarnya menggunakan kek yang biasa dihidangkan, cuma bezanya, rupa rekaan luarnya adalah seperti objek atau makanan lain yang bukan dikategorikan sebagai kek.

Karmen-Ann Mariswamy, 29, adalah seorang pembuat kek yang berbakat yang baru-baru ini mengejutkan orang ramai dengan hasil tangannya yang luar biasa apabila dia menghasilkan sebiji kek berbentuk ayam goreng KFC yang kelihatan sangat realistik.

FMT (Karmen)

Kami pasti, jika dilihat dari jauh, tidak mustahil sesiapa sahaja yang melihatnya tidak akan menyangka bahawa ayam goreng yang diletakkan dalam sebuah bekas KFC itu sebenarnya adalah sebiji kek dan bukannya ayam goreng KFC.

Menurut Karmen kepada FMT, kek KFC itu telah dipesan oleh salah seorang rakan sekolahnya yang memberikannya gambar rujukan kek berbentuk ayam KFC di internet dan meminta Karmen untuk menghasilkan versi keknya.

Tetapi siapa sangka, hasil akhir kek yang dibuat oleh Karmen rupa-rupanya nampak benar-benar realistik dan berupaya untuk mengelirukan sesiapa sahaja yang melihat kek itu!

Menurut Karmen, dia menggunakan kek mentega lemon untuk menghasilkan bahagian bekas meletak ‘ayam goreng KFC’ berkenaan, manakala untuk menghasilkan ‘ayam goreng’ itu pula, dia menggunakan ketulan kek vanila yang disalut dengan emping jagung supaya hasilnya kelihatan lebih rangup.

Karmen’s Cupcakery/Facebook
Karmen’s Cupcakery/Facebook
Karmen’s Cupcakery/Facebook

Karmen yang sebelum ini pernah berkhidmat di dapur pastri di Hotel Westin dan Hotel JW Marriot sememangnya mempunyai bakat besar dalam bidang dekorasi kek kerana dari hasil yang pernah dilakukannya sudah cukup kuat membuktikan pengalaman dan bakat yang dimilikinya.

Kini, anda juga boleh menempah kek yang bukan sahaja cantik, tetapi cukup sedap dan menyelerakan dari Karmen melalui laman Facebook dan Instagram @karmenscupcakery dan kami pasti, anda tidak akan menyesal!

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI