25.9 C
Kuala Lumpur
Monday, July 15, 2024
UtamaBerita UtamaLihat keperibadian dengan cara anda menggenggam tangan

Lihat keperibadian dengan cara anda menggenggam tangan

Setiap orang mempunyai watak dan keperibadian yang berbeza antara satu sama lain.

Terdapat pelbagai cara untuk melihat keperibadian seseorang dan antara caranya ialah dengan melihat bagaimana mereka menggenggam tangan atau penumbuk.

fashionettoday

Berikut adalah beberapa cara yang biasa diakukan dan dari situ keperibadian mereka boleh dilihat:

A: Ibu jari ke atas, hujung jari sedikit ke bawah

fashionettoday

Jika anda menggenggam penumbuk seperti ini, anda adalah orang yang sangat mudah mesra, jujur, baik hati dan suka menolong. Anda sering tersentuh dengan lirik lagu serta perkara-perkara kecil.

Selain itu, anda juga lebih mudah mempercayai orang lain. Anda selalu memberi tanpa mengharapkan apa-apa sebagai balasan. Apa yang anda perlu lakukan ialah lindungi diri anda.

B: Ibu jari berada di luar, diletakkan di sebelah

fashionettoday

Anda yang menggenggam tangan seperti ini biasanya mempunyai sikap yang baik terhadap orang lain. Anda seorang yang bijak dalam pergaulan dan komunikasi terutama di tempat kerja. Apa yang menarik tentang anda ialah sifat anda yang serius boleh menarik perhatian mereka yang berlawanan jantina.

Namun, anda juga mempunyai kelemahan tersendiri. Anda mungkin nampak sempurna dari segi luaran tetapi sebenarnya anda sangat mementingkan pendapat dan pandangan orang lain. Anda juga sering membuatkan perkara-perkara mudah menjadi sukar.

C: Ibu jari ditutup dengan jari lain

fashionettoday

Bagi anda yang menggenggam tangan seperti ini anda adalah seorang yang misteri menurut pandangan orang lain. Anda juga seorang yang sederhana dan ‘simple’. Namun begitu, anda seorang yang sangat berhati-hati dalam melakukan sesuatu dan disebabkan itulah anda sukar mendapatkan kawan baru.

Selain itu, anda juga sering menyembunyikan emosi sebenar anda. Sifat anda yang pasif sering membuatkan anda hilang banyak peluang baik yang datang dalam hidup anda.

D: Genggam tangan seperti sedang menunding ke arah sesuatu

fashionettoday

Anda seorang yang sering berubah-ubah minatnya ke atas sesuatu tetapi apabila berbicara tentang perniagaan anda seorang yang serius dan tegas. Sikap inilah yang membuatkan anda dikagumi ramai.

Namun begitu, dalam persahabatan anda seorang yang pilih kasih. Tidak semua orang dapat masuk ke dalam hati anda. Jika dalam perhubungan pula anda seorang yang sangat berterus terang terutama jika adanya masalah. Apabila anda mahu mengakhiri sesuatu hubungan anda tidak akan teragak-agak atau menundanya.

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI