27.2 C
Kuala Lumpur
Sunday, June 16, 2024
UtamaBerita UtamaAksi 'drift' penunggang motosikal berjaya elak kemalangan, warganet mahu bakat kanak-kanak ini...

Aksi ‘drift’ penunggang motosikal berjaya elak kemalangan, warganet mahu bakat kanak-kanak ini diasah

Sebagai pengguna jalan raya, kita seharusnya sentiasa berhati-hati bagi mengelakkan diri daripada terlibat dalam kemalangan sekali gus mengancam keselamatan nyawa. Selain daripada sikap individu yang tidak berhemah, keadaan kenderaan atau motosikal juga menjadi punca berlakunya kemalangan.

Justeru, kita perlu sentiasa memeriksa keadaan brek dan tayar bagi mengelakkan perkara tidak diingini berlaku. Menerusi satu perkongsian video di Facebook oleh Info Roadblock JPJ/POLIS memaparkan aksi ‘drift’ seorang kanak-kanak lelaki yang sedang menunggang motosikal bagi mengelakkan daripada berlakunya pelanggaran dengan sebuah kenderaan di hadapan.

Berdasarkan rakaman yang berdurasi 30 saat itu, kanak-kanak lelaki berkenaan dilihat menunggang sebuah motosikal bersama seorang lagi kanak-kanak sebagai pembonceng. Kanak-kanak berkenaan yang memandu dalam keadaan agak laju secara tiba-tiba melakukan aksi ‘drift’ bagi mengelakkan pelanggaran dengan sebuah kereta yang membuat pusingan U.

Insiden yang mengejutkan itu dipercayai berlaku di Bahau, Negeri Sembilan pada tanggal 26 Disember 2020 sekitar jam 3.46 petang. Majoriti warganet yang menonton video ini memberikan pelbagai reaksi namun rata-ratanya memuji kecekapan kanak-kanak lelaki itu dalam melakukan satu belokan di saat-saat akhir!

Sehingga artikel ini ditulis, video tersebut telah menular dengan pantas dan berjaya meraih lebih 1.9k kali perkongsian dengan 6.8k tanda suka. Berikut merupakan antara komen yang diberikan oleh pengguna Facebook.

“Harap pihak berwajib dapat mengasah bakat adik itu. Mungkin dia boleh mewakili negara pada masa akan datang”.

“Gugur kejap jantung penunggang motosikal itu. Pembonceng pula sedang mencari brek, yang pernah alami sahaja tahu”.

“Bakal menggantikan pelakon-pelakon aksi ngeri filem-filem Tamil suatu masa nanti. Semoga berjaya”.

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI