31.3 C
Kuala Lumpur
Thursday, July 18, 2024
UtamaBerita UtamaJabatan Air Sabah potong 24 paip sambungan haram yang menjejaskan bekalan air...

Jabatan Air Sabah potong 24 paip sambungan haram yang menjejaskan bekalan air di UMS

KOTA KINABALU: Jabatan Air Sabah (JANS) telah memotong 24 sambungan paip air haram oleh penghuni setinggan secara terus dari paip utamanya berhampiran Kampung Suang Parai, Sepanggar, kata Timbalan Ketua Menteri III, Datuk Shahelmey Yahya.

Shahelmey yang juga Menteri Kerja Raya negeri Sabah berkata sambungan paip haram itu juga merupakan antara punca bekalan air ke takungan utama di Universiti Malaysia Sabah (UMS) terjejas.

Facebook

JANS telah menghantar penguat kuasanya untuk membanteras kegiatan itu dan akan sentiasa memantau keadaan sehingga skim vendor (pembekalan air kepada penghuni setinggan) dilaksanakan sepenuhnya di beberapa kawasan yang dikenal pasti,” katanya dalam satu kenyataan.

Facebook

Shahelmey berkata Kementerian Kerja Raya Sabah sedang dalam proses menstabilkan tekanan air bagi memastikan bekalan air stabil di semua kawasan di negeri ini.

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI