26.5 C
Kuala Lumpur
Saturday, February 24, 2024
UtamaBerita UtamaPolis Johor siasat video tular kes serangan terhadap orang awam melibatkan ketua...

Polis Johor siasat video tular kes serangan terhadap orang awam melibatkan ketua balai polis

Polis Johor sedang menyiasat dakwaan seorang ketua balai telah melakukan serangan dan kekerasan fizikal ke atas orang awam, seperti yang dirakam dalam klip video menjadi tular di media sosial, pada 12 Januari.

Ketua Polis Johor, Datuk Kamarul Zaman Mamat berkata polis mengesan rakamam video berdurasi 37 saat di platform X pada 3.11 petang Khamis, 11 Januari, yang dimuat naik oleh pemegang akaun dikenali sebagai CEO Expose @druglordfxdl.

@druglordfxdl/X

Beliau berkata, hantaran itu memetik nama dan jawatan Ketua Balai Polis Sri Gading, Sarjan Mejar Sazalan Yusof sebagai individu yang dipaparkan dalam video itu.

“Polis akan menyiasat perkara ini secara terperinci dan menyeluruh, dan menggesa orang ramai atau saksi kejadian tampil membuat laporan sekiranya mempunyai sebarang maklumat untuk membantu siasatan,” katanya dalam satu kenyataan pada 12 Januari.

Beliau mengulangi bahawa polis tidak akan berkompromi dan akan mengambil tindakan undang-undang yang sewajarnya terhadap pihak yang berkaitan.

@druglordfxdl/X

Katanya, kejadian itu berlaku pada bulan April tahun lalu terhadap suspek kes pecah kedai makan dan curi, dan anggota terbabit telah ditukarkan ke jawatan yang tidak berurusan dengan orang awam, lapor Berita RTM.

Terdahulu, klip video tular itu menunjukkan seorang lelaki menjerit, mengasari dan berulang kali menampar serta menarik rambut seorang lelaki yang sedang duduk di dalam sebuah premis makanan yang tidak didedahkan.

Mangsa di dalam video berkenaan kelihatan ketakutan dan tidak melawan ketika lelaki itu melakukan kekerasan fizikal ke atasnya.

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI