31.1 C
Kuala Lumpur
Monday, July 15, 2024
UtamaGlobalPemilik kedai aiskrim murah hati tidak tuntut ganti rugi selepas patung Iron...

Pemilik kedai aiskrim murah hati tidak tuntut ganti rugi selepas patung Iron Man dipecahkan budak lelaki

Patung figura adiwira kini menjadi lebih berharga daripada yang lain memandangkan ia adalah koleksi yang boleh menjadi sangat mahal bergantung kepada jangka hayatnya dan usaha yang dilakukan untuk membinanya.

Jadi, bayangkan jika anak anda akhirnya memecahkan barang koleksi yang meninggalkan anda dengan bil bernilai lebih RM10,000.

Jabatan Netizen Malaysia/X

Jabatan Netizen Malaysia menerusi laman X dalam ciapan mereka melaporkan seorang lelaki dari Indonesia terpinga-pinga selepas anak lelakinya telah memecahkan patung koleksi komik Marvel iaitu Iron Man yang menelan belanja 35 juta Rupiah (RM10,449.97).

Mereka menulis, “Kepada semua ibu bapa, awasilah anak-anak kecil anda. Mockup Iron Man ini tewas di tangan seorang kanak-kanak. Harganya sekitar 35 juta Rupiah, iaitu kira-kira RM10,449.90 jika ini di Malaysia. Untung sabutnya, ibu bapa kanak-kanak ini dikecualikan daripada membayar (ganti rugi).”

Berdasarkan laporan Ngopibareng, kejadian ini berlaku di kedai aiskrim Iconic Gelato & Bistro di Yogyakarta.

Jabatan Netizen Malaysia/X

Dalam video berkenaan, seorang pekerja dilihat sedang mengutip serpihan patung Iron Man, selepas ia disentuh dan dijatuhkan menjadi deraian oleh kanak-kanak berkenaan.

Nasib baiklah pemilik kedai aiskrim itu baik hati dan pemurah orangnya apabila tidak menuntut sebarang ganti rugi yang bernilai jutaan Rupiah.

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI