29.7 C
Kuala Lumpur
Saturday, July 13, 2024
UtamaBerita UtamaPandelela-Nur Dhabitah pastikan Malaysia sapu bersih emas terjun Sukan SEA Hanoi

Pandelela-Nur Dhabitah pastikan Malaysia sapu bersih emas terjun Sukan SEA Hanoi

Skuad penerjun negara menepati janji apabila menyapu bersih kesemua pingat emas yang dipertandingkan dalam acara terjun Sukan SEA Hanoi 2021.

Gandingan penerjun elit negara bertaraf Olimpik, Datuk Pandelela Rinong dan Nur Dhabitah Sabri melengkapkan pungutan emas acara terjun dan menepati ramalan untuk mengungguli acara 10 meter platform seirama wanita di Pusat Akuatik My Dinh, Hanoi pada 11 Mei.

Pandelela dan Nur Dhabitah muncul juara apabila menghimpun 292.14 mata keseluruhan, yang jauh meninggalkan gandingan penerjun Singapura, Ong Rei En-Ong Sze En, yang muncul merangkul pingat perak di tempat kedua dengan 225.42 mata keseluruhan.

Pingat gangsa dimenangi oleh wakil tuan rumah Vietnam, Bui Thi Hong Giang-Mai Hong Hanh dengan 185.25 mata.

Sebagai rekod, skuad penerjun negara meletakkan sasaran lapan pingat emas dengan menyapu bersih kesemua pingat yang dipertandingkan dalam edisi kali ini, di mana ia dilengkapkan oleh Pandelela Rinong dan Nur Dhabitah Sabri dalam acara terakhir hari ini, 11 Mei 2022.

Tonton video di sini.

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI