25.4 C
Kuala Lumpur
Monday, August 15, 2022

INSPIRASI ANDA SETIAP HARI

UtamaBerita UtamaHishammuddin Tun Hussein disahkan positif COVID-19

Hishammuddin Tun Hussein disahkan positif COVID-19

KUALA LUMPUR: Menteri Kanan Pertahanan Dato’ Seri Hishammuddin Tun Hussein disahkan positif COVID-19 dan kini sedang menjalani tempoh isolasi wajib mengikut ketetapan semasa oleh Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM).

Pejabat Menteri Kanan Pertahanan dalam kenyataan media memaklumkan, Hishammuddin yang sudah menerima dos penggalak menjalani ujian pengesanan COVID-19 jenis RT-PCR secara berkala selain turut kerap melakukan ujian pengesanan secara kendiri melalui kaedah RTK Antigen.

“Kali terakhir beliau menjalani ujian pengesanan jenis RT-PCR dan mendapat keputusan negatif COVID-19 ialah pada Jumaat, 18 Februari,” menurut kenyataan itu.

@HishammuddinH2O/Twitter

“Hishammuddin akan terus memantau dan menjalankan tugas-tugasnya yang sesuai dilaksanakan sepanjang tempoh isolasi.”

“Marilah kita sama-sama mendoakan, semoga beliau dan setiap individu yang dijangkiti COVID-19 ketika ini segera dikurniakan kesembuhan oleh Allah SWT seterusnya dapat kembali menjalani rutin harian seperti sediakala,” tambah kenyataan itu.

Sementara itu, Hishammuddin dalam ciapan di Twitter turut memaklumkan, “Alhamdulillah, saya berada dalam keadaan baik buat masa ini. Semoga setiap individu yang dijangkiti wabak ini segera diberikan kesembuhan Allah SWT. Kekal selamat semua.”

Please Subscribe to Truth News : English Epoch Times

Pilihan Editor:

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

TREN TERKINI