25.5 C
Kuala Lumpur
Friday, August 12, 2022

INSPIRASI ANDA SETIAP HARI

UtamaBerita UtamaRemaja 14 tahun yang meninggal dunia selepas terima vaksin hidap masalah jantung...

Remaja 14 tahun yang meninggal dunia selepas terima vaksin hidap masalah jantung dan ketumbuhan

JOHOR BAHRU: Seorang remaja, Noor Hayati Nabila Abdullah, 14, yang meninggal dunia selepas beberapa hari menerima dos pertama vaksin Covid-19 pada awal bulan ini, didapati mempunyai ketumbuhan pada ovari serta masalah struktur jantung.

Pengarah Kesihatan Negeri Johor, Datuk Dr Aman Rabu berkata, perkara itu diketahui selepas pemeriksaan dijalankan terhadapnya.

“Pada 3 Oktober 2021, Allahyarhamah telah menerima suntikan dos pertama vaksin COVID-19 berjenama Comirnaty Pfizer. Status kesihatan Allahyarhamah pasca vaksin dalam keadaan baik, tidak menghidap demam, selesema, lemah sendi atau susah bernafas.

“(Jenazah) Allahyarhamah telah dibawa oleh Pegawai Penyiasat Polis, Balai Polis Batu Pahat ke Unit Perubatan Forensik, Hospital Sultanah Nora Ismail (HSNI) pada 8 Oktober 2021 atas sebab kematian mengejut,” katanya dalam satu kenyataan.

Mengulas lanjut, Dr Aman memaklumkan, kesemua sampel tisu badan telah dihantar bagi pemeriksaan lanjut oleh Pakar Perubatan Forensik Patologi di Hospital Sultanah Aminah, Johor Bahru.

Hasil keputusan dijangka akan diperoleh antara 24 sehingga 28 Oktober.

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

TREN TERKINI