25.9 C
Kuala Lumpur
Monday, July 15, 2024
UtamaNasionalTular video gajah berkeliaran di kawasan perumahan penduduk di Johor Bahru

Tular video gajah berkeliaran di kawasan perumahan penduduk di Johor Bahru

Beberapa hari lalu, tular video kemunculan beberapa ekor gajah dipercayai di Taman Bandar Tiram, Johor Bahru.

Menurut Ketua Polis Daerah Seri Alam, Superintendan Mohd Sohaimi Ishak, pihaknya mengesahkan rakaman video CCTV tersebut di kediaman penduduk yang tular di laman media sosial.

Kejadian difahamkan berlaku pada jam 5:17 pagi pada 19 Oktober lalu, melibatkan 2 ekor gajah berkeliaran dari Batu 14 Setengah Sungai Tiram ke kawasan belakang Pulada.

Tambahnya, haiwan liar tersebut juga dipercayai melintasi Taman Perumahan Bandar Tiram.

“Menurut Jabatan Perlindungan Hidupan Liar dan Taman Negara (Perhilitan) Johor Bahru, mereka mendapat makluman daripada orang awam berkaitan gajah berkenaan pada 8.30 pagi”.

Namun setakat ini, polis masih tidak menerima sebarang laporan mengenai kerosakan harta benda awam mahupun kemalangan jiwa di kawasan tersebut.

Selain gajah berkenaan, pihak Perhilitan juga difahamkan sedang mencari seekor harimau yang turut tular di laman media sosial.

Orang awam yang mempunyai maklumat juga disarankan untuk memaklumkan kepada pihak polis atau berhubung dengan pihak Perhilitan.

Tonton video di sini.

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI