26.8 C
Kuala Lumpur
Tuesday, February 7, 2023

INSPIRASI ANDA SETIAP HARI

UtamaBerita UtamaPelakon tembak pistol 'prop' di lokasi pengambaran hingga buatkan krew terbunuh, pihak...

Pelakon tembak pistol ‘prop’ di lokasi pengambaran hingga buatkan krew terbunuh, pihak penguasa siasat apa yang berlaku

Baru-baru ini, pelakon Alec Baldwin dikatakan menembak sepucuk pistol ‘prop’ ketika berada di set pengambaran sebuah filem sehingga membunuh seorang sinematografi.

Pengarah filem tersebut juga dikatakan mengalami kecederaan. Ekoran kejadian tersebut pihak berkuasa kini menjalankan siasatan untuk mengetahui apa sebenarnya yang telah berlaku.

Halyna Hutchins, sinematografer di Rust, dan pengarah Joel Souza ditembak pada hari Khamis di sebuah padang pasir di Santa Fe.

Jurucakap Syerif Daerah Santa Fe, Juan Rios berkata, detektif sedang menyiasat jenis peluru yang telah dilepaskan dan bagaimana tembakan dilakukan. Walau bagaimanapun, tiada tuntutan segera yang dibuat.

Tidak jelas apakah Baldwin tampil pada saat penembakan atau berapa banyak peluru ditembak. Tidak banyak yang diketahui mengenai senjata tersebut.

Baldwin kemudian membuat ciapan di Twitter dengan menyatakan ucapan takziah kepada keluarga Hutchins dan menyebut tembakan itu sebagai sebuah kemalangan.

“Tidak ada kata-kata untuk menyampaikan rasa terkejut dan sedih saya mengenai kemalangan tragis yang meragut nyawa Halyna Hutchins, seorang isteri, ibu dan rakan sekerja kami yang sangat dikagumi. Saya bekerjasama sepenuhnya dengan siasatan polis,” tulisnya di Twitter.

“Hati saya hancur untuk suaminya, anak lelaki mereka, dan semua yang mengenali dan menyayangi Halyna.”

Pelakon berusia 63 tahun yang terkenal dengan wataknya dalam filem 30 Rock dan The Hunt For Red October kelihatan seolah-olah kebingungan ketika dilihat di luar pejabat sheriff.

Hutchins, 42, telah dihantar ke hospital, di mana dia disahkan meninggal dunia. Souza, 48, dibawa dengan ambulans ke pusat perubatan.

“Butirannya tidak jelas pada masa ini, tetapi kami sedang berusaha untuk mengetahui lebih lanjut, dan kami menyokong siasatan penuh terhadap peristiwa tragis ini,” kata presiden Persatuan Sinematografi Antarabangsa, John Lindley dan pengarah eksekutif, Rebecca Rhine dalam satu kenyataan.

Timbalan Syerif memberi maklum balas kira-kira pukul 2 petang kepada panggilan kecemasan 911 yang diterima dari set filem di Ladang Bonanza Creek.

Kawasan ladang tersebut dikatakan telah digunakan untuk puluhan filem, termasuk Tom Hanks Western News Of The World baru-baru ini.

“Siasatan ini tetap terbuka dan aktif,” kata Rios dalam satu kenyataan.

“Tiada pertuduhan difailkan berhubung kejadian ini. Saksi terus ditemu ramah oleh detektif. “

Hutchins, lulusan 2015 dari Institut Filem Amerika, bekerja sebagai pengarah fotografi pada filem aksi Archenemy 2020, yang dibintangi oleh Joe Manganiello. Dia dinamakan “bintang yang semakin meningkat” oleh American Cinematographer pada 2019.

“Saya sangat sedih kehilangan Halyna. Dan sangat marah bagaimana kejadian ini boleh berlaku di set,” kata pengarah Archenemy Adam Egypt Mortimer di Twitter.

Sebelum ini Baldwin pernah bekerjasama Souza dalam filem Crown Vic pada 2019. Filem pertama yang dikreditkan oleh Souza, Hanna’s Gold pada tahun 2010, adalah pengembaraan harta karun yang menampilkan pelakon Luke Perry.

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...

TREN TERKINI