26.4 C
Kuala Lumpur
Wednesday, August 17, 2022

INSPIRASI ANDA SETIAP HARI

UtamaBerita UtamaAryan dihantar ke Penjara Arthur selepas permohonan jaminan ditolak mahkamah

Aryan dihantar ke Penjara Arthur selepas permohonan jaminan ditolak mahkamah

MUMBAI: Mahkamah Mumbai pada Sabtu menolak permohonan jaminan ke atas anak pelakon Bollywood terkenal, Shah Rukh Khan, dalam kes melibatkan penyalahgunaan dadah.

Aryan Khan, 23, akan terus ditahan di bawah perintah penjagaan mahkamah (judicial custody) dan dihantar ke Penjara Arthur di Mumbai.

Dalam situasi tersebut, tertuduh boleh dihantar ke penjara dan pihak berkuasa memerlukan kebenaran daripada pihak mahkamah untuk melakukan soal siasat.

Memetik laporan portal Money Control, Ketua Majistret Metropolitan, R M Nerlikar berkata, permohonan jaminan ditolak kerana dia tidak mempunyai bidang kuasa untuk mendengar permohonan tersebut.

Tambahnya lagi, hanya mahkamah khas yang boleh mendengar dan meluluskan permohonan tersebut.

Pihak Narcotics Control Bureau (NCB) sebelum ini juga membantah dengan menyatakan hanya mahkamah khas yang boleh mempertimbangkan permohonan jaminan melibatkan kes penyalahgunaan dadah dan bahan psikotropik.

Terdahulu, Aryan ditahan bersama tujuh yang lain termasuk dua wanita oleh NCB di sebuah kapal persiaran di pantai Mumbai pada hari Ahad.

Menurut The Times of India, NCB turut merampas 13 gram kokain, 21 gram charas (kanabis pekat), 22 pil methamphetamine, 5 gram dadah jenis mephedrone dan wang tunai lebih daripada 1.3 juta lakh rupee.

Ketika serbuan, Aryan dilaporkan bersama dua rakannya iaitu pelakon, Arbaz Seth Merchant dan pereka fesyen, Munmun Dhamcecha.

Lima lagi individu yang ditahan ialah Nupur Satija, Ishmeet Chadha, Mohak Jaiswal, Gomit Chopra dan Vikrant Chhokar.

Selasa lalu Aryan dihadapkan ke sebuah mahkamah di Mumbai atas dakwaan pengambilan dadah.

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

TREN TERKINI