27.2 C
Kuala Lumpur
Monday, October 2, 2023
UtamaNasionalKKM nafi denda RM1,500 buat individu tidak ‘check out’ MySejahtera

KKM nafi denda RM1,500 buat individu tidak ‘check out’ MySejahtera

Kementerian Kesihatan (KKM) menafikan pelaksanaan denda sebanyak RM1,500 terhadap individu yang tidak mendaftar keluar (check out) pada aplikasi MySejahtera seperti yang ditularkan baru-baru ini.

Ciri ‘check out’ itu adalah versi terkini MySejahtera yang berfungsi sebagai indikator daftar keluar setelah pengguna meninggalkan mana-mana lokasi atau premis.

Dalam satu kenyataan, pihak Pasukan Respons Pantas Kementerian Komunikasi dan Multimedia memaklumkan bahawa tiada denda yang dikenakan.

“Orang ramai disaran agar tidak berkongsi maklumat tidak sahih yang boleh menimbulkan kekeliruan dan kebimbangan masyarakat”.

Tambah kenyataan itu, orang ramai juga perlu sentiasa membuat semakan menerusi media sosial rasmi KKM bagi mendapatkan maklumat yang sahih dan terkini.

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...

TREN TERKINI