24.8 C
Kuala Lumpur
Sunday, October 1, 2023
UtamaBerita UtamaPusat membeli-belah mula dibanjiri pengunjung, orang ramai bimbang kes Covid-19 akan terus...

Pusat membeli-belah mula dibanjiri pengunjung, orang ramai bimbang kes Covid-19 akan terus meningkat

Baru-baru ini kerajaan mengumumkan bahawa mereka yang sudah melengkapkan dua dos vaksin dibenarkan untuk makan di kedai makan. Tidak hanya itu, banyak kedai di pusat membeli-belah juga sudah mulai beroperasi kembali.

Hal ini membuatkan ramai yang mula berkunjung ke pusat membeli-belah atas bermacam tujuan. Buktinya, beberapa keping gambar yang menunjukkan kesesakan di pusat membeli-belah Mid Valley dimuat naik di laman Facebook oleh Malaysia Shopping Mall pada 28 Ogos lalu.

Walaupun ada yang berkunjung ke sana untuk mendapatkan barangan keperluan namun ada juga yang ke sana sekadar suka-suka. Golongan inilah yang menyababkan keadaan sesak di pusat membeli-belah.

Kelonggaran yang diberikan bukan untuk disalah guna tetapi untuk memulihkan ekonomi negara. Tidak salah untuk ke pusat membeli-belah tetapi pastikan anda mematuhi peraturan yang ditetapkan.

Buat ibu bapa yang mempunyai anak kecil, adalah lebih baik untuk tidak membawa anak kecil anda ke tempat yang sesak dengan orang ramai seperti di pusat membeli-belah. Covid-19 masih ada di sekitar kita dan kes meningkat setiap hari, jadi pastikan keselamatan anda dan keluarga dijaga sebaik mungkin.

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...

TREN TERKINI