26.8 C
Kuala Lumpur
Tuesday, February 7, 2023

INSPIRASI ANDA SETIAP HARI

UtamaGlobalJet Li dikhabar bakal disenarai hitam oleh PKC

Jet Li dikhabar bakal disenarai hitam oleh PKC

Khabar angin kencang mengatakan bahawa kemungkinan selebriti dan pelakon handalan, Jet Li bakal disenarai hitamkan oleh Parti Komunis China.

Ia turut dialami oleh 6 selebriti yang lain sebelum ini termasuklah Zheng Shuang, Kris Wu, Zhang Zhehan, Huo Zun, Qian Feng dan Vicki Zhao.

Pengarah China, Zhou Guogang pada turut mempercayai spekulasi ini dan mengatakan bahawa Jet Li yang berusia 58 tahun itu akan ‘dibatalkan’ tidak lama lagi.

Beliau turut menyebut nama pelakon seperti Huang Xiaoming dan Li Bingbing yang telah memadamkan gambar mereka bersama daripada akaun Weibo.

Malah beliau turut memberikan amaran awal buat Jet Li, “Cepat larikan diri. Bulan hadapan, rumah kamu mungkin boleh roboh lalu menimpa kamu”.

Senarai tersebut didakwa berasal daripada pihak Pentadbiran Radio dan Televisyen Nasional China, di mana sekatan baru terhadap selebriti yang memiliki kewarganegaraan asing bakal dilaksanakan.

Selain Jet Li yang memegang kewarganegaraan Singapura, antara selebriti yang tersenarai adalah Liu Yifei (Amerika), Nicholas Tse (Kanada), Zhang Tielin (British), Mark Chao (Kanada), Will Pan (Amerika) dan Wang Leehom (Amerika).

Zhao, yang kini merupakan penduduk tetap Singapura, memiliki kebun anggur di Bordeaux dengan suami jutawannya, Huang Youlong dan dikhabarkan telah melarikan diri ke sana.

Netizen membuat spekulasi bahawa hubungan perniagaan Jet Li dengan hartawan teknologi, Jack Ma berkemungkinan menjadi alasan mengapa beliau disenarai hitam.

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...

TREN TERKINI