26.6 C
Kuala Lumpur
Sunday, September 24, 2023
UtamaBerita UtamaLelaki maut selepas berjalan 2km dari rumah untuk dapatkan vaksinasi di PPV...

Lelaki maut selepas berjalan 2km dari rumah untuk dapatkan vaksinasi di PPV Kompleks Sukan Keningau

Seorang lelaki di Sabah ditemui meninggal dunia di luar kawasan Pusat Pemberian Vaksin (PPV) Kompleks Sukan Keningau pada 22 Ogos lalu.

Dalam insiden yang berlaku pada jam 9.30 pagi, lelaki berkenaan dikatakan telah rebah di bawah pokok dan meninggal dunia, lapor Sinar Harian.  

Ketua Polis Daerah Keningau DSP Shahrudin Mat Husain dalam kenyataannya mengesahkan pihak berkuasa dimaklumkan mengenai kejadian itu oleh seorang kakitangan di PPV.

Twitter

Menurutnya, lelaki warga asing berusia 57 tahun itu telah berjalan kaki sejauh 2.1 kilometer dari rumahnya di Kampung Pampang menuju ke PPV Kompleks Sukan Keningau untuk mendapatkan vaksinasi.

Siasatan mendapati lelaki berkenaan hadir di PPV itu untuk memenuhi janji temu vaksinasi yang diterimanya melalui pendaftaran aplikasi MySejahtera.

DSP Shahrudin memaklumkan, semasa sedang duduk berehat di bawah pokok, lelaki itu tiba-tiba rebah dan sepasukan pegawai kesihatan dari Hospital Keningau bergegas ke lokasi berkenaan untuk memberikan bantuan kecemasan.

Twitter

Sebelum ini, gambar tempat kejadian menjadi tular di media sosial dengan terdapat warganet yang membuat spekulasi bahawa lelaki itu meninggal dunia ketika menunggu dalam barisan di PPV.

DSP Shahrudin turut memaklumkan tiada unsur jenayah yang dikesan dan lelaki itu telah disahkan meninggal dunia di tempat kejadian.

Kes tersebut diklasifikasikan sebagai mati mengejut dan mayat telah dibawa ke Hospital Keningau untuk siasatan lanjut.

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...

TREN TERKINI