29 C
Kuala Lumpur
Wednesday, September 27, 2023
UtamaBerita UtamaGudang Shopee di Shah Alam akan ditutup sementara, hanya sebilangan penghantaran...

Gudang Shopee di Shah Alam akan ditutup sementara, hanya sebilangan penghantaran akan alami kelewatan

SHAH ALAM- Untuk melaksanakan Standard Operasi Prosedur (SOP) tambahan yang diarahkan oleh pihak kerajaan, gudang Shopee di Shah Alam dikatakan akan ditutup buat sementara waktu.

Menurut Shopee, alasan penutupan adalah kerana Perintah Kawalan Pergerakan Diperketatkan (PKPD) yang dilaksanakan di Shah Alam, dan tidak mempunyai kaitan dengan kes COVID-19.

“Panduan ini sangat membantu dan gudang kami akan ditutup buat sementara waktu untuk melaksanakan SOP tambahan ini secepat mungkin. walau bagaimanapun, platform Shopee tetap beroperasi seperti biasa dan penghantaran yang dibuat oleh Shopee Express dan semua rakan perniagaan kami yang lain tidak terjejas,” kata Shopee dalam satu kenyataan melalui Facebook rasmi mereka pada 10 Julai lalu.

Menurut Shopee lagi, ada kemungkinan berlakunya kelewatan dalam penghantaran yang melalui gudang mereka tetapi ia hanya melibatkan sebahagian kecil daripada keseluruhan pesanan. Pembeli yang terjejas akan dimaklumkan melalui akaun Shopee mereka.

Shopee juga menegaskan bahawa penutupan itu tidak akan mempengaruhi operasi platform keseluruhan mereka. Shopee juga akan melakukan lebih banyak kemas kini mengenai keadaan semasa yang akan dikongsi melalui media sosial rasmi mereka.

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...

TREN TERKINI