26.6 C
Kuala Lumpur
Wednesday, April 24, 2024
UtamaBerita UtamaBerani samun klinik gigi, dua ditahan polis sementara baki suspek sedang diburu

Berani samun klinik gigi, dua ditahan polis sementara baki suspek sedang diburu

Baru-baru ini, media sosial digemparkan dengan tularnya video menunjukkan kejadian samun yang berlaku di sebuah klinik pergigian.

Insiden itu dilaporkan berlaku di Taman Melati, di mana tiga suspek kelihatan bersenjatakan parang telah menyebabkan pihak klinik mengalami kerugian berjumlah RM10,000.

Berikut merupakan video yang tular di Facebook :

The Star/Facebook

Suspek pada mulanya dilihat meletakkan kereta jenis Proton Saga lalu bertindak memasuki premis, diikuti dengan dua lagi rakannya.

The Star/Facebook

Menurut Ketua Polis Daerah Wangsa Maju, Supt Ashari Abu Samah, dua daripada suspek berusia 30 dan 32 tahun ditahan di sekitar Wangsa Maju 4 jam selepas kejadian itu.

The Star/Facebook

Sementara pihaknya masih lagi memburu dua lagi baki suspek yang masih bebas, disyaki turut terlibat dalam kegiatan samun terbabit.

Hasil semakan juga mendapati bahawa kedua-dua suspek mempunyai beberapa rekod lampau membabitkan kes jenayah dan dadah.

The Star/Facebook

The Star/Facebook

Sementara pihak polis turut merampas kereta jenis Proton Saga serta sebilah parang yang disyaki digunakan suspek berkenaan dalam kejadian itu.

Kedua-dua suspek telah direman selama 6 hari bagi membantu siasatan dan kes akan disiasat di bawah Seksyen 395/397 Kanun Keseksaan.

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI