27.6 C
Kuala Lumpur
Saturday, June 22, 2024
UtamaBerita UtamaMajlis perkahwinan semasa PKP penuh di Butterworth buat polis terkilan, kesal

Majlis perkahwinan semasa PKP penuh di Butterworth buat polis terkilan, kesal

Sepasukan polis terkejut apabila mendapati terdapat sebuah majlis perkahwinan diadakan pada 11 Jun lalu, di Butterworth, Pulau Pinang.

Sedangkan semua sedia maklum bahawa majlis sosial seperti itu langsung tidak dibenarkan ketika Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) Penuh yang sedang berlangsung ketika ini.

Anggota polis bertugas pada ketika itu difahamkan sedang melakukan pemeriksaan pematuhan SOP di daerah Seberang Perai Utara.

The team was conducting a routine standard operating procedures (SOPs) compliance operation in the North Seberang Prai district when they came across the ceremony.

Ketua Polis Daerah Seberang Perai Utara Asisten Komisioner Noorzainy Mohd Noor berkata, pemeriksaan mendapati 19 ahli keluarga termasuk pasangan pengantin dan seorang jurugambar berada dalam kediaman itu.

“Tindakan itu melanggar SOP berikutan majlis perkahwinan adalah aktiviti yang tidak dibenarkan pada ketika ini”.

Beliau turut kesal masih terdapat individu yang secara terang-terangan melanggar SOP semasa PKP penuh ini.

“Ini adalah tindakan mementingkan diri sendiri tanpa mengambil kira keadaan semasa dan boleh menyebabkan usaha untuk hentikan penyebaran COVID-19 gagal.

Difahamkan bahawa majlis tersebut diadakan bagi meraikan anak lelaki penganjur. Oleh yang demikian, penganjur dan jurugambar masing-masing dikompaun RM2,000.

Tegas beliau lagi, pihak polis tidak akan berkompromi dan sentiasa mengadakan pemantauan dengan mengambil tindakan terhadap mereka yang ingkar.

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI