25.9 C
Kuala Lumpur
Friday, March 24, 2023

INSPIRASI ANDA SETIAP HARI

UtamaBerita UtamaJadi 'hero' sekali lagi, penghantar makanan Food Panda bantu polis kejar penjenayah

Jadi ‘hero’ sekali lagi, penghantar makanan Food Panda bantu polis kejar penjenayah

Mereka bukan sahaja rajin dan gigih bekerja setiap hari tetapi mereka jugalah yang banyak membantu pihak berkuasa jika ada kes-kes kecemasan dan mereka adalah penghantar makanan yang banyak jasanya.

Rasanya sudah banyak cerita bagaimana penghantar makanan membantu pihak polis dalam menangani jenayah dan kali ini seorang lagi penghantar makanan Food Panda menjadi ‘hero’ dengan membantu polis.

Kejadian tersebut dikatakan berlaku di KK Mart berdekatan Bandar Sunway Jalan PJS9, Petaling Jaya.

Sinar Harian/Facebook

Apa yang berlaku ialah semasa berlaku aksi kejar mengejar antara polis dan seorang penjenayah, seorang ‘rider’ telah menghalang laluan penjenayah tersebut dengan menggunakan motosikalnya.

Sinar Harian/Facebook

Dia dengan tenang telah mengundurkan motosikalnya sebagai usaha untuk menghalang penjenayah tersebut. Tidak hanya itu, dia kemudian meninggalkan motosikalnya dan terus mengejar penjenayah tersebut.

Video ini berdurasi 36 saat yang terakam melalui kamera litar tertutup (CCTV) tersebut telah tular di media sosial dan menarik perhatian ramai.

Netizen memuji sikap berani yang ditunjukkan oleh pemuda tersebut dan ada yang mengatakan bahawa tindakannya telah memudahkan kerja pihak polis.

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...

TREN TERKINI