29.7 C
Kuala Lumpur
Saturday, July 13, 2024
UtamaBerita UtamaDisangka rumah tuannya, kucing oren ini tersalah masuk rumah orang lain sebelum...

Disangka rumah tuannya, kucing oren ini tersalah masuk rumah orang lain sebelum beredar dalam keadaan malu

Pasti semua orang pernah melalui sesuatu yang memalukan sehingga kalau boleh momen tersebut tidak mahu diingati sampai bila-bila pun.

Namun, terkadang kenangan memalukan itulah yang membuatkan kita tersenyum sendiri apabila teringat akannya.

Sebenarnya bukan hanya kita yang mengalami detik memalukan bahkan haiwan juga adakalanya melalui perkara yang sama. Buktinya lihat sahaja pada kucing ini apabila dia tersalah masuk ke rumah orang lain.

Mungkin dia juga keliru dengan rumah tuannya jadi dia dengan selamba telah masuk ke dalam rumah tersebut. Kisah lucu tersebut dikongsikan oleh seorang netizen bersama beberapa keping gambar.

Menurut netizen tersebut dia ada memelihara kucing di rumah, jadi untuk memudahkan kucingnya keluar masuk dia membuatkan pintu kecil khas untuknya.

YouTube

Namun, pada suatu hari muncul seekor kucing berwarna oren yang masuk melalui pintu kecil tersebut. Belum sempat badannya masuk sepenuhnya ke dalam rumah, dia sepertinya dapat merasakan ada sesuatu yang tidak kena. Dia kemudian memandang netizen tersebut dengan perasaan malu.

YouTube
YouTube

Apa yang lebih melucukan, selepas dia sedar itu bukan rumah tuannya dia mula berundur perlahan-lahan dan pergi dari situ. Pasti dia malu kerana ada orang yang melihat perbuatannya.

Sudah lah tersalah masuk rumah, ada pula yang menyaksikan kejadian itu pula. Berganda-ganda lah rasa malunya!

Tengok gelagat malunya itu :