27.6 C
Kuala Lumpur
Saturday, June 22, 2024
UtamaNasionalPelanggan serang, cekik pekerja di sebuah pasaraya gara-gara berang diminta pakai ‘mask’

Pelanggan serang, cekik pekerja di sebuah pasaraya gara-gara berang diminta pakai ‘mask’

Tular video insiden seorang pelanggan di sebuah pasar raya bertindak menyerang seorang pekerja di kedai yang terletak di Taipan 2, Senawang pada 18 April lalu.

Sehubungan dengan itu, pelanggan lelaki yang berusia 50 tahun berkenaan telah pun ditahan oleh pihak polis pada jam 10 malam, hari yang sama.

Difahamkan bahawa insiden yang berlaku pada jam 9:20 pagi itu berpunca daripada rasa tidak puas hati lelaki itu setelah diminta untuk memakai pelitup muka.

Menurut Ketua Polis Daerah Seremban, Asisten Komisioner Mohd. Said Ibrahim, pihak polis ada menerima laporan akan kejadian tersebut daripada mangsa yang berusia 22 tahun.

“Hasil semakan lanjut mendapati mangsa menegur suspek kerana tidak memakai pelitup muka, memeriksa suhu dan juga tidak menulis nama pada buku yang disediakan”, katanya.

Tambahnya, suspek akan dibawa ke Kompleks Mahkamah Seremban pada 20 April untuk tahanan reman di bawah Seksyen 506/323 Kanun Keseksaan.

“Suspek juga akan dikenakan kompaun atas ketidakpatuhan prosedur operasi standard (SOP) Covid-19 di bawah Akta 342 (Akta Pencegahan dan Pengawalan Penyakit Berjangkit 1988)”, ujarnya lagi.

Menerusi video yang tular itu, pekerja terbabit dilihat hanya bertindak mendiamkan diri apabila diserang pelanggan terbabit.

Tonton video di sini.

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI