31.1 C
Kuala Lumpur
Sunday, May 19, 2024
UtamaBerita UtamaTidak sampai hati untuk buang ikan peliharaan yang telah mati, kanak-kanak ini...

Tidak sampai hati untuk buang ikan peliharaan yang telah mati, kanak-kanak ini kemudian putuskan untuk goreng dan makan ikan tersebut

Ramai orang memilih untuk memiliki haiwan peliharaan. Ada yang suka akan haiwan seperti anjing, kucing, arnab mahupun hamster.

Ada pula yang memilih ikan sebagai haiwan peliharaan mereka yang boleh dikatakan lebih kepada hobi. Ada antara mereka yang gemar membela ikan sanggup berbelanja besar untuk mendapatkan spesies yang mereka minat.

Membela ikan memang seronok, tetapi bayangkan ikan yang dibela mati? Pasti sangat menyedihkan.

Facebook

Namun, lain pula bagi kanak-kanak 12 tahun ini apabila dia memutuskan untuk memasak ikan kesayangannya yang telah mati. Walaupun masih sedih ikannya mati tetapi si kecil bernama Muhammad Izz Alliff tetap mahukan ikan puyu nya dimasak.

Facebook

Menurut ibunya, Izzati Mohd Zaki, anak lelakinya tidak sampai hati untuk membuang ikan tersebut. Jadi, sewaktu melihat ikannya telah mati Izz memutuskan untuk masak dan makan ikan peliharaannya itu.

Menurut Izzati, dia patah hati dan tidak mempunyai hati untuk membuang ikannya. Namun, ketika anak sulungnya pulang dari sekolah, dia memutuskan untuk memasak dan memakan ikan peliharaan.

Izzati kemudian membantu anaknya membersihkan ikan tersebut. Izz kemudian mengambil ikan tersebut untuk dicuci. Ikan tersebut kemudian disalut dengan tepung sebelum digoreng dengan minyak yang panas.

Facebook

Izzati mengatakan bahawa anaknya berkongsi ikan itu bersama dengan 4 adik-beradiknya yang lain dan menurut anaknya, ikan itu sedap!

Facebook

Perkongsian Izzati di laman Facebook ‘MASAK APA TAK JADI HARI NI OFFICIAL’ telah memperoleh lebih dari 6,900 ‘likes’, 100 perkongsian dan 2,400 komen.

Ada netizen yang terasa lucu dengan apa yang dilakukan anaknya dan ada juga yang bersimpati dengannya.

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI