33.4 C
Kuala Lumpur
Wednesday, March 29, 2023

INSPIRASI ANDA SETIAP HARI

UtamaGaya HidupTrafik sesak gara-gara 2 lelaki mabuk, lena tidur dalam kereta depan lampu...

Trafik sesak gara-gara 2 lelaki mabuk, lena tidur dalam kereta depan lampu isyarat

Jika mengantuk ketika memandu, kita sememangnya dinasihati untuk berehat dahulu dan tidur seketika untuk mengelakkan perkara tidak diingini berlaku.

Namun lain pula yang berlaku dengan dua orang lelaki yang didapati mabuk dan tidur di dalam kereta di hadapan sebuah lampu isyarat.

Gara-gara mereka ketiduran di lokasi terbabit, ia mengakibatkan jalan raya sedikit sesak dan terganggu.

Nenyak betul tidur, dikejutkan pun masih tidak sedarkan diri. Lihatlah video mereka di bawah :

Salah seorang daripada mereka didapati tidak berbaju manakala seorang lagi memakai jersi Liverpool dengan kedua kakinya keluar di tingkap kereta.

Lokasi kejadian tersebut walau bagaimanapun tidak diketahui. Walaupun dengan keadaan jalan raya yang sesak dan bunyi hon daripada pengguna lain, mereka masih lena dibuai mimpi.

Insiden tersebut banyak mengundang komen daripada pengguna. Ada yang berasakan lebih baik begini daripada memandu dalam keadaan yang mabuk.

Apa pun, memandu dalam keadaan yang mabuk tidak seharusnya dilakukan kerana ia bukan sahaja merisikokan nyawa diri sendiri malah pengguna jalan raya yang lain.

Bahkan kemalangan disebabkan oleh pemandu mabuk adalah salah satu punca terbesar yang menyumbang kepada jumlah kemalangan di Malaysia.

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...

TREN TERKINI