25.7 C
Kuala Lumpur
Wednesday, April 24, 2024
UtamaBerita UtamaLelaki bertopi keledar bersahaja masuk kedai lalu rompak gelang pelanggan di kaunter

Lelaki bertopi keledar bersahaja masuk kedai lalu rompak gelang pelanggan di kaunter

Seorang lelaki yang didapati merompak seorang wanita di sebuah kedai serbaneka baru-baru ini difahamkan berjaya meloloskan dirinya.

Kejadian tersebut dilaporkan berlaku di Kampung Rinching Hilir, Bangi apabila mangsa ketika itu sedang berada di kaunter.

Suspek yang memakai topi keledar dilihat memasuki kedai dan seperti mahu membeli sesuatu. Namun, suspek kemudian hilang daripada kamera.

Suspek itu kemudiannya datang semula ke kaunter dan secara tiba-tiba menghampiri mangsa lalu memegang dan cuba mengambil objek pada mangsa.

Mangsa dilihat bergelut seketika dengan suspek hingga akhirnya suspek berjaya mengambil barang milik mangsa.

Selepas itu, suspek melarikan diri menaiki motosikalnya yang dikenalpasti jenis Yamaha LC135 hitam dengan rim warna kuning.

Rakaman CCTV turut berjaya merakamkan nombor pendaftaran motosikal suspek iaitu, BPU 2735. Menurut laporan, mangsa yang berusia 22 tahun kehilangan gelang tangannya.

Jika ada sesiapa yang mempunyai maklumat lanjut mengenai suspek, diminta untuk segera menghubungi ASP Mohd Radzee Jamudi di talian 019-6655811.

Ekoran kejadian sebegini, kita dinasihati agar sentiasa berwaspada di mana-mana sahaja kita berada.

Tonton video di sini.

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI