26.4 C
Kuala Lumpur
Thursday, July 18, 2024
UtamaBerita UtamaTindakan pantas polis berjaya selamatkan wanita ketika cuba terjun jejambat

Tindakan pantas polis berjaya selamatkan wanita ketika cuba terjun jejambat

Bayangkan anda sedang berhadapan dengan situasi genting yang memaksa anda berfikir dan bertindak pantas.

Ada antara antara anda yang tidak gentar tetapi ada juga yang seolah-olah tergamam dan tidak tahu apa yang perlu dilakukan.

Menyelamatkan orang ketika cuba terjun jejambat. Dengar sahaja sudah boleh membuatkan kita gerun, itu belum lagi ketika berhadapan dengan situasi itu, pastinya lebih menakutkan.

Namun tidak bagi seorang pegawai polis apabila dia dengan tenang dan pantas menghalang cubaan seorang gadis daripada terjun dari sebuah jejambat. Sebuah video yang dimuat naik ke laman Facebook itu menunjukkan seorang wanita sedang duduk di tebing jejambat seperti sudah bersedia untuk terjun ke bawah.

Facebook

Dalam masa yang sama terdapat seorang anggota polis yang bijak mengatur langkah sebelum dia berjaya menarik wanita tersebut sekaligus mematahkan cubaannya untuk terjun.

Facebook
Facebook

Sejurus selepas ditarik ke belakang datang beberapa orang untuk membantu wanita tersebut. Ada antara mereka yang seolah-olah cuba menenangkan dan memujuk gadis berkenaan.

Facebook

Mujur insiden tersebut tidak berakhir dengan kemalangan yang lebih mengerikan. Terima kasih kepada pihak polis yang bertindak dengan pantas dan berhadapan situasi tersebut dengan berani.

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI